Haberler

Kayseri Merdiven Altı' Şeker Uyarısı

Merdiven altı' şeker uyarısıYaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bayram şekeri satıcıları tüketicileri 'merdiven altı' şekercilere karşı uyardı.

Merdiven altı' şeker uyarısı

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bayram şekeri satıcıları tüketicileri 'merdiven altı' şekercilere karşı uyardı. 40 yıllık şekerci Hamdi Çarşıbaşı, 'merdiven altı şekerlerin' insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, "Ucuz etin yahnisi yenmez? dedi.

Ramazan ayının son gün günlerinde Kayseri'de bayram şekerleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Ramazan ayında da ülke genelinde 'merdiven altı' üretim yapan bazı işletmelerin insan sağlığını tehdit eder nitelikte şeker ürettiğine dikkat çeken Hamdi Çarşıbaşı, "Halktan ricamız merdiven altı işletmelere ilgi göstermemeleridir. Kurumsal işletmeleri tercih etmek, muhatap bulma anlamına gelmelidir. Şekerin ambalajı çok önemlidir. Mat olan şekli bozuk şekerler eski şekerlerdir. Mümkün olduğu sürece şekerin tatlarına bakmalıdır? dedi.

Tüketicilerin kalite ve fiyatı düşük şekerleri 'çocuk şekeri' olarak aldıklarını belirten Çarşıbaşı, şöyle revam etti:

"Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Bayram, çocuklar için birçok şeyi ifade ediyor. Bu nedenle senede iki kez olan bayramda çocuklara kaliteli şekerler tutarak onları sevindirelim. Kalitesi şekerler, insan sağlığı için çok ciddi bir sorundur. Çikolatalı şekerlerin muhafazasını da kesinlik buzdolabında yapmamak gerekir. Serin ortamlarda bekletmek şekerin bozulmamasını sağlar.?

Şeker fiyatlarının geçen yılki fiyatlara göre biraz daha yüksek olduğunu belirten Hamdi Çarşıbaşı, "Doların yüksek olması ülkemizde şeker için gerekli ham maddelerin yükselmesine neden olduğu gibi işçilik fiyatları da bir o kadar yükseldi? diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Çarşıbaşı Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title