Haberler

Kayseri: Kayseri'de Yerel Yönetimler

- Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Başkanlığında Talas İlçe Kent Konseyi 2. Toplantısını Gerçekleştirdi. Kent Konseyinde Talas'ın Vizyonunun Belirlenmesi İçin Karar Alındı.

- Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım başkanlığında Talas İlçe Kent Konseyi 2. toplantısını gerçekleştirdi. Kent konseyinde Talas'ın vizyonunun belirlenmesi için karar alındı.

5393 sayılı belediye kanunun 76. maddesine göre kurulan Talas İlçe Kent Konseyinin ikinci toplantısı Başkan Rifat Yıldırımın verdiği iftarın ardından gerçekleşti. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum temsilcilerinden 32 kişinin oluşturduğu Kent Konseyinin ana gündem maddesi Talas'ın vizyonu oldu.

Talas Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Rifat Yıldırım, tarihi dokusu, doğa güzelliği ve temiz havası ile bilinen kent Talas'ın kelime anlamıyla örtüşecek şekilde huzur içerisinde yaşanabilir, doğa güzellikleri korunmuş, tarihi değerlerine sahip çıkılmış, modern şehirciliği başarmış, geçmişi ile bugününü geleceği için bütünleştirmiş kent olacağını ifade etti.

Başkan Yıldırım, "Talas'ı sadece kooperatif binalarının olduğu otel kent konumu ile sabah Kayseri şehir merkezine gidilen, akşam dönülen yer gibi düşünmek, tarihi değerlerini yok saymak, doğa güzelliğini gömemezlikten gelmek ve sahiplenmemek Talas'a haksızlık olacaktır. Talas'ı tanırken ve tanıtırken; kültür seviyesi yüksek insanların yaşadığı, tarih ve doğanın iç içe olduğu, yaşayanların her türlü ihtiyacının asgari düzeyde giderildiği, Kayserinin sayfiye yeri, dinlenme ve gezi alanı ve seyirgahı, her türlü spor aktivitesini yapılabileceği, eski yapılarının ve tarihi yaşam alanlarının gezilip görülebileceği, yer olarak tanınıp, tanıtıldığı kent olmasıdır. Şehrin gelecekteki turizm potansiyeli Talas'tır. Bu da Talas için tarihi fırsattır. Kayseri'nin sosyal yönü Talas'ta olmalıdır. Bu gerçekleştiği takdirde Talas gerçek yerini ve değerini bulacak, yaşayanlar ise bu onur ve gurur içerisinde daha müreffeh ve huzur içinde yaşamak için bütün hepimize görev düşmektedir. Kent Konseyi olarak bizim görevimiz ise, Talas'ı görmek istediğimiz yere ulaştırmak için hedefleri belirlemek, hedeflere ulaşılacak yolları çizmek, görüşlerimizi karar organlarına aktarmak olacaktır" dedi.

Talas İlçe Kent Konseyi üyeleri, Talas'ın vizyonu hakkında ve belirlenecek hedeflerle ilgili kendi düşüncelerini belirtirlerken, Kent Konseyi bu düşünceler üzerinde detaylı olarak çalışmak için görüşleri yazılı olarak alarak bir sonraki toplantıda sonuç bildirgesini açıklayacak.

(AÖ-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title