Haberler

Kayseri: Kayseri'de Kültür Sanat Etkinliklerine Yaklaşık 5 Bin Genç Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yılın ilk beş ayında gençlere yönelik olarak hazırlanan programlara 5 bin kişi katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yılın ilk beş ayında gençlere yönelik olarak hazırlanan programlara 5 bin kişi katıldı.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan, çeşitli programlar adı altında gençlere yönelik önemli aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Her geçen gün hızla büyüyen, gelişen ve diğer şehirlere model olan Kayseri'nin, geleceğimiz olan gençlerimize daha iyi tanıtılabilmesi ve gençlerimizin içinde yaşadıkları şehir hakkında köklü bilgilere sahip olabilmesi için çeşitli programlar düzenledik. Kayseri'nin tarihini, kültürünü, coğrafi özelliklerini, turizmini ve şehre mal olmuş insanlarını anlatan bu tür programlara gençlerimiz de büyük ilgi gösterdiler. Yaklaşık 5 bin gencimizin katıldığı "Yaşadığımız Kent Kayseri" ve "Kayseri'nin Örnek Simaları" adlı programlar çerçevesinde Mustafa Boydak, Mustafa Özhamurkar, Ali Rıza Özderici gibi iş adamlarımız ile Prof. Dr. Hulusi Köker, Süleyman Sağlam, Emir Kalkan, Prof. Dr Nevzat Özkan ve Prof. Dr. Ali Kaya gibi edebiyatçı ve akademisyenlerimizi gençlerimizle buluşturduk. Bunların yanı sıra Kayseri'nin önde gelen kültür ve turizm bölgelerine geziler düzenledik, Hava İkmal Bakım Merkezi'ni tanıttık. Bunları yaparken amacımız, gençlerimizin bu şehri en iyi şekilde tanımasını sağlamaktı. Çünkü onlar bu şehri ne kadar yakından tanırlarsa o kadar severler, ne kadar severlerse o kadar sahiplenirler ve bu şehir için çalışmalar yaparlar, projeler üretirler. Bu nedenle bu tür programlara büyük önem veriyoruz" dedi.

Yaşadığımız Kent Kayseri ve Kayseri'nin Örnek Simaları adlı programlara 5 bin gencin katıldığını ifade eden Daire Başkanı Durukan, bu yıl ilki gerçekleştirilen Liselerarası Tiyatro Festivali'ni de 12 bin kişinin izlediğini kaydederek, "Yaşadığımız Kent Kayseri ve Kayseri'nin Örnek Simaları programlarının yanı sıra bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Liselerarası Tiyatro Festivali ile de tiyatroya gönül vermiş gençlerimize yeteneklerini sergileme imkanı sağladık. Yaklaşık 12 bin kişinin izlediği ve 400 öğrencinin gerek oyuncu gerekse teknik eleman olarak yer aldığı festivali önümüzdeki yıllarda ulusal çapta düzenlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan, gurbetçi çocuklarına yönelik olarak geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük takdir toplayan bilgilendirme programlarına bu yıl da devam edileceğini sözlerine ekleyerek, "Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik olarak geçtiğimiz yıl Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirdiğimiz ve Kayseri'nin tarihi-turistik yerlerini gezdirdiğimiz programlara bu yıl da devam edilecek. Şu anda hazırlıklarını sürdürüyoruz. Temmuz ayı içerisinde gurbetçi ailelerimizin tatil için Kayseri'ye gelmesi ile birlikte bu programlara da başlanacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title