Haberler

Kayseri, Hain Saldırının Yasını Tutuyor (2)

5 ŞEHİT UĞURLANDIKayseri'de bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıda şehit düşen kalan 7 asker için bugün saat 10.00'da Hava Ulaştırma Üs komutanlığı'nda tören düzenlendi.

5 ŞEHİT UĞURLANDI

Kayseri'de bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıda şehit düşen kalan 7 asker için bugün saat 10.00'da Hava Ulaştırma Üs komutanlığı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti, MHP ve CHP Kayseri milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında çeşitli dernek, sendika başkan ve yöneticileri, şehitlerin silah arkadaşları ve şehit yakınları katıldı. Tören, Kayseri müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven'in yaptığı konuşma ve dua ile sona erdi.

Düzenlenen tören ardından şehit İstihkam er Uğur Korkmaz'ın cenazesi Rize'ye, Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in İstanbul'a, Piyade onbaşı Mustafa Cihan'ın Osmaniye'ye, Ulaştırma er Raşit Yücel'in Kocaeli'he ve Piyade Çavuş Arif Tuğ'un cenazesi Ezurum'a gönderildi. Bu arada tören sırasında Şehit Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in yakınları ay –yıldızlı bayrağa sarılı tabuta kapanarak, gözyaşı döktü. Törenden sonra Genelkurmay başkanı Hulusi Akar ve Kara Kuvvetlerdi Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın, Talas İlçesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nı ziyaret ederek, birliğe başsağlığı dileklerini iletti. Bu arada, meydana gelen patlamanın ardından komando tugayının gerek köşk mahallesindeki Orgeneral Adnan Doğu eğitim gerekse, Zincidere'deki Orgeneral Vecihi Akın kışlasından komandolar bu gün çarşı izinine çıkarılmadı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, şu anda biri olay yerinde, 7'si ise şehitlerin otopsisine katılan toplam 8 savcının olayı çok yönlü olarak soruşturduklarını söyledi. Usta, şöyle dedi:

"Ülkemizi yasa boğan bu elim olayla ilgili 8 savcımız tarafından gerekli araştırma soruşturma sürdürülmektedir. Eldeki bulgular ve otopsi sonuçları değerlendirilmektedir.Yardım ve yataklıktan olmak üzere 15 zanlı gözaltındadır. Teröristin kimliğinin belirlenmesi çalışmaları da sürmektedir."

Emniyet yetkilileri ise,bombalı aracı patlatan teröristin üzerinden biri nüfus diğeri sürücü belgesi olmak üzere 2 ayrı sahte isim adına düzenlenmiş kimlik çıktığını, 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan teröristin Suriyeli olabileceği üzerinde de çalışma yapıldığını söyledi. Yetkililer, teröristin parmak izinin alındığını, sünnetli olduğunu belirterek, kimliğinin belirlenmesi yolunda önemli bulgulara ulaştıklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Hulusi Akar Salih Zeki Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
title