Haberler

Kayseri: Fedakar Öğretmenler Köy Okulunun Talihini Değiştirdi

Kayseri'de bir ilköğretim okulunda öğretmenlerin yaptıkları girişimlerle okula 3 yıl içerisinde 14 bilgisayarlı laboratuar kuruldu.

Kayseri'nin İncesu İlçesi'nde bulunan Tahirini Köyü Tahirini İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenlerin girişimleri doğrultusunda, okula 3 yıl içerisinde 14 bilgisayarlı laboratuar kuruldu. Okul Müdürü Mustafa Sönmez'in etrafında adeta kenetlenen öğretmenler, 5 yıllık süre içerisinde adeta köyün makus talihini değiştirdi. Her yıl yeni bir proje geliştirdikleri gözlenen köy öğretmenleri, 3 yıl önce başlattıkları "Mideye değil geleceğe yatırım" projesiyle köyde adet olan hac yemeğini kaldırarak, hacca gidecek olanların yardımlarıyla okullarına bilgisayar alınmasını sağladı. 3 yılda 14 bilgisayarlı bir laboratuar oluşturmayı başaran öğretmenler, bu kampanyayı hem gelenek haline getirdi hem de tüm Türkiye'ye örnek oldu. Bu yıl okulda görevli öğretmenler ve okul müdürünün çalışmalarıyla Almanya'nın Giessen şehrine bağlı Clemens-Brentano Avrupa okuluyla kurdukları iletişim sayesinde kardeş okul projesi imza noktasına getirildi. Söz konusu okulun idareci ve öğretmenleriyle birlikte Almanya eğitimden sorumlu eyalet temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişilik bir heyetin Kayseri'ye gelerek okullarını ziyaret ettiği ve eğitim olanaklarını yerinde inceledikleri belirtilirken, projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği bildirildi. Projeye aday 400 Avrupa okulu arasından kendi imkanları ve gayretleri sayesinde seçilen 17 ülke okulundan biri oldukları için son derece onur duyan Tahirini İlköğretim Okulu öğretmenleri, şimdi her yıl değişik bir ülkede düzenlenecek olan Avrupa günlerine katılacak olmalarının heyecanını yaşıyor. Öğrencilerin daha yüzde 30'u bile Kayseri şehir merkezini göremezken, Avrupa ya gidecek olmaları okul öğrencileri arasında sevinçle karşılandı. Böyle bir öğretmen grubuna sahip oldukları için çok şanslı olduklarını vurgulayan köy halkı, okulda çalışan hiçbir öğretmenin tayinlerinin çıkmamasını istediklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title