Haberler

Kayseri: Ermeniler'in Kilisedeki Türk Bayrağını İndirdi İddiaları

Kayseri'de Bir Grup, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'ne Ayin İçin Gelen Ermeni Cemaatinin Kilisenin Arka Kapısındaki Türk Bayrağını İndirdiklerini İddia Ederek Kiliseye Yürüdü.

Kayseri'de bir grup, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'ne ayin için gelen Ermeni cemaatinin kilisenin arka kapısındaki Türk bayrağını indirdiklerini iddia ederek kiliseye yürüdü.

İstanbul'dan tatil için Kapadokya bölgesine gelen bir grup Ermeni cemaati üyesi, İstanbul Yeşilköy Kilisesi Rahibi Antreas Hagopyan'ın yönetiminde Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde ayin yaptı. Ayin devam ederken kilisenin çevresinde oturan bazı vatandaşlar, kilisenin arka kapısındaki Türk bayrağının cemaat üyeleri tarafından indirildiğini iddia ederek tepki gösterdi. Kiliseye yürüyen vatandaşlar, "Biz 30 yıldır bu mahallede ikamet ediyoruz. Bu kilisede her zaman Türk bayrağı gönderdeydi. Ancak bugün ayin için gelenler Türk bayrağını indirttirdi, bizde bunu içimize sindiremediğimiz için eylem yapıyoruz. Hatta kendilerine Türk bayrağı armağan ederek yeniden gönlere çekilmesini istiyoruz. Aksi taktirde burada eylemimiz sürecek" dedi.

Kiliseye gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerinin gösterdiği tepkiyi azaltmak amacıyla bazı cemaat üyeleriyle görüşerek Türk bayrağını yeniden göndere çektirdi. Bayrağın göndere çekilmesinin ardından grup kilise önünde alkış tutarak, "En büyük Türkiye" şeklinde slogan attı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde kilise önünden ayrıldı.

Kilise yetkilileri ise 5-6 yıldır arka kapı yerine ön kapıdaki direğe bayrak çekildiğini belirterek, bayrak indirme iddialarını yalanladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title