Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Talas Belediyesinden gençlere yönelik "Doğa Yürüyüşü ve Dağcılık Eğitimi" programı başlatıldı.

Talas Belediyesinden gençlere yönelik "Doğa Yürüyüşü ve Dağcılık Eğitimi" programı başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Talas Belediyesi personeli ve profesyonel dağcı Mahmut Gers tarafından verilen eğitim programının ilkine Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da katıldı.

Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane'de gerçekleştirilen eğitim programında doğa yürüyüşü ve dağcılıkla ilgili teorik bilgiler anlatıldı.

Her hafta farklı bir okul ile sürecek eğitim programı 3 gün teorik, 2 gün pratik eğitim şeklinde gerçekleştirilecek.

Başkan Yalçın, sporun hayata olan etkisini anlatarak, "Bu pandemi sürecince anlaşıldı ki doğa ile birlikte olmak vazgeçilmez ve önemli unsurdur. İnsanlar doğa ile birlikte olunca mutlu ve başarılı olur. Spor da bu birlikteliği sağlayan unsurlardan biridir. Hele ki doğada spor daha anlamlıdır." ifadelerini kullandı.

Melikgazi'de ağaçlandırma çalışmaları

Melikgazi Belediyesi parklara ağaç ve süs bitkisi dikimine devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye 15-50 yaş arası büyük ağaçlar kazandırılarak Melikgazi'nin kısa zamanda yeşillenmesi sağlanıyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili şunları kaydetti:

"2020 yılını ağaçlandırma yılı ilan etmiştik. Fidan değil devasa ağaçlar diktik. İlçemizin birçok noktasına devasa çınar, ıhlamur, leylandi, akçaağaç gibi çeşitli türde ağaçlar dikildi. Bir yıl içinde 15-50 yaş arası 70 bin fidanı toprakla buluşturduk. Melikgazi ağaçlandırmada 15-20 yıl öne geçti. Parkımıza 900 gümüşi taflan, 480 altuni taflan, 60 alev çalısı, 20 piramit gümüşi taflan, 250 piramit altuni taflan, 420 top mazı, 600 smartgard mazı, 300 piramit mazı gibi çeşitli türde ağaç ve süs bitkisi diktik. Birçok noktada ağaçlandırma çalışmaları devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Talas Belediyesi Mustafa Yalçın Talas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title