Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Hacılar Belediyesi Tarafından, İlçede Bulunan 1987/1 Tertip 110 Asker İçin "Kına Gecesi" Düzenlendi.

Hacılar Belediyesi tarafından, ilçede bulunan 1987/1 tertip 110 asker için "Kına Gecesi" düzenlendi.

Hacılar Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen "Kına Gecesi"ne Hacılar İlçe Kaymakamı Uğur Bulut, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftüsü Şaban İşlek, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, İlçe Emniyet Amiri Murat Altınsoy, İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ali Çakıcı ve 1987/1 tertip 110 asker ile yakınları katıldı.

Düzenlenen kına gecesine asker babası olarak katılan, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Ahmet Herdem, vatani görevlerini yapacak olan askerler için duygu dolu bir konuşma yaptı. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında vücuduna isabet eden mermilerle sağlığını yitiren ve vatana karşı görevini Yukarı Mahalle Muhtarlığı ile sürdüren Gazi Herdem, harekat sırasında Mehmetçik'in nasıl kahramanlık destanı yazdığını anlattı.

Gençlerin güle oynaya askere gitmelerini istedikleri için kına geceleri tertiplediklerini belirten Hacılar Belediye Başkanı Herdem, "Biz yaptığımız işi iyi yaparız. Tüm faaliyetlerimizde en iyisini yaptık. Ticaret yaptık, iyi yaptık. Sanayicilik yapıyoruz, en iyisini yapıyoruz. Askerliğin de en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Hacılar İlçesi sakinlerine de bu yakışır zaten. Ben askere giden gençlerimizin güle güle gitmelerini, nasıl ki burada çocukların anne babalarına itaat ediyorsa, orada da anne babaları olan komutanlarına saygıda kusur etmemelerini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Asker uğurlamalarında havaya ateş açılması ve düzensiz konvoy oluşturma sonucu bir takım olumsuz olayların yaşandığını söyleyen Kaymakam Uğur Bulut, Hacılar Belediyesi tarafından düzenlenen gecenin disiplinli bir ortam içerisinde devam edeceğinden gençlerin sorunsuz bir şekilde eğlenme ve birbirini görme fırsatını sağladıklarını dile getirdi.

Gecenin sonunda Necmettin Nursaçan'ın dua etmesi ve askerlere kına yakılmasının ardından müzik öğretmeni Ebru Karma, söylediği türkülerle askerlere hiç unutamayacağı bir gece yaşattı.

(YS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title