Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Buğdaylı Mahallesi'nde yıktıkları yapıların kaçak olduğunu söyledi.

Kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Yıldız, kanunsuz yapılaşmayı, hukuksuzluğu, hukukçu bir siyasi parti il başkanının savunmasını seçim kaygısı olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Buğdaylı'da içinde insan oturan hiçbir yapıya dokunulmadığını aktaran Yıldız, ''Hiçbir garibanın ocağı yıkılmamış, hayatı tehdit edilmemiştir. Bilakis tehlikeli bir çatı altında yaşama riskinden korunmuştur. İnsanların hayatını ve şehrin geleceğini seçim kaygısıyla göz ardı etmek bizim yönetim anlayışımızda yoktur. Seçim kaygısıyla hareket etsek niye yıkalım ki? Kanunsuzluğu, hukuksuzluğu yapanın zenginliği, fakirliği bizim için fark etmez. Şehir merkezindeki binaların kaçak bölümlerini yıktığımızı da hatırlatırız" dedi.

Yıldız, deprem kuşağındaki Türkiye'de, plansız ve projesiz, mühendis eli değmemiş, köy yerleşim planının öngördüğü yapılaşma şartlarına dahi uymayan, deprem yönetmeliği, fen ve sanat kaidelerine uygunluğu denetlenmemiş bir yapıya izin vermenin gelecek adına çok büyük bir tehlike olduğunu vurgulayarak, fenni mesulü olmayan, sağlıksız, çarpık, tahsisli tapular üzerine yapılmış kaçak yapıların ve gecekonduların defalarca uyarıldığını bildirdi.

Yapılan tespitlerde ve yıkımda pek çok yapının muhatabının da olmadığını kaydeden Yıldız, "Havaların da iyi gitmesiyle su basmanı ve duvar seviyesine gelmiş 3-5 günde bitebilecek inşaat teşebbüsleri önlenmiştir. Ruhsat alma ihtimali olanlara da süre verilerek kolaylık gösterilmiştir. Biz, hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir bir şehir sunmak için buradayız. Bu amaçla gerekli uyarıları yaptık. Biz uyarmamış olsak bile kanunu bilmemek, uyarmadılar demek mazeret değildir. Kaçak yapı, Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesine göre suçtur, bunu övmek ve cesaretlendirmek de ayrıca suçtur. Böyle bir suçu ve hukuksuzluğu savunan bir siyasi parti il başkanının, görevini yapan belediyeye karşı vatandaşı kışkırtmasını doğru bulmuyorum. Hiç kimse belediyecilik anlayışımıza, 'özel kasa', 'çek karnesi' gibi iftiralarla çamur atamaz. Bu bizim yönetim tarzımız değildir. Bunun cevabını sevgili hemşerilerimiz seçimlerde vermiştir, verecektir de. Böyle anlamsız açıklamaları gayri ciddi buluyorum'' diye konuştu.

(SE-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title