Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi; Öğrencilere Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği Gibi Sorunlarla İlgili Bilgi Vererek, Belediye Yetkililerinin Yapacağı Denetimlere Öğrencilerin de Katılmalarını Sağlayacak Projenin Meclis Gündemine Alındığını Söyledi.

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi; öğrencilere küresel ısınma ve çevre kirliliği gibi sorunlarla ilgili bilgi vererek, belediye yetkililerinin yapacağı denetimlere öğrencilerin de katılmalarını sağlayacak projenin Meclis gündemine alındığını söyledi.

İl Çevre Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Çevre Mühendisi Ümit Durak ile Kayseri TEMA temsilcisi Dr. İsmail Gökşen tarafından öğrencilere dünyadaki çevresel sorunlar ile ilgili bilgi verdi. 10 öğrenci tarafından oluşturulacak denetim ekibinin isminin Okul Mahalle Çevre Timi (OMÇET) olacağını kaydeden Başkan Büyükkılıç, "Küresel ısınma tehlikesi ile karşı karşıya kalan dünya, yine eğitim ile birleşerek gerçekleştirilecek çalışmalar ile düzeltilebilecektir. Eğitimle başlayan bilinçlenme, ileriki yıllarda

alışkanlık kazanacak. Bundan dolayı belediye olarak çevre eğitime önem veriyoruz. Eğitim seminerine katılan öğrencilere birer yaka kartı verilerek mahallelerde belediye yetkilileri ile çevre, atık ve geri dönüşüm hakkında yapılacak denetimlere katılmaları sağlanacak. Böylece çocuklar, yaşadıkları mekanı, çevre ve mahallesini sahiplenmiş olarak etkin ve katılımcı birer denetim elemanı olup, topluma fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Konferans sonrasında OMÇET üyelerine birer kek ve meyve suyu ikram edilirken, her öğrenciye birer OMÇET kimlik kartı, OMÇET şapkası ile birer havlu verildi.

(YS-ŞD-GS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title