Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarafından Başlatılan '500 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor Kampanyası' Çerçevesinde Ağaç Dağıtımına Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'nden Başlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan '500 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor Kampanyası' çerçevesinde ağaç dağıtımına Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'nden başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı dağıtım töreninde bu bölgede yaşayan vatandaşlara toplam 5 bin fidan dağıtıldı.

Basın mensuplarına konuya ilişkin bilgi veren Özhaseki, bu yıl 500 bin, gelecek yıl da 1 milyon ağaç dikeceklerini belirterek, "Bu baharda toplam 500 bin fidanı toprakla buluşturmayı planladık. Bunun 200 bin tanesini, 18 ayrı bölgede dağıtıp vatandaşlarımızın dikmesini sağlayacağız. Geriye kalan 300 bini ise hem biz dikeceğiz hem de isteyen ilçe ve belde belediyelerine vereceğiz. Bu çerçevede bu bahar döneminde toplam 500 bin fidan toprakla buluşacak. Önümüzdeki yıl da bu rakamı 1 milyona çıkarmayı planlıyoruz. Şimdi dikilen bu fidanlar belki boyu küçük olduğu için tam yeşil görüntü vermiyor ama birkaç yıl içinde boy atıp kendini gösterince daha yeşil bir doku ortaya çıkacak. Kayseri daha yeşil bir görüntüye sahip olacak" dedi.

Açıklamasında, önümüzdeki günlerde başlatacakları yeni bir proje hakkında da bilgi veren Özhaseki, çocuğu olanlar, yeni evlenenler ve vefat edenler için de ağaç dikeceklerini ifade ederek, "Bugün burada ağaç dağıtımı yaptık ve ekiplerimiz şehrin değişik yerlerinde dağıtmaya devam edecekler. Önümüzdeki hafta düzenleyeceğimiz törenle de yine hep birlikte ağaç dikimi yapacağız. Bunun yanı sıra bir proje geliştirdik. Buna göre şehrimizde her doğan yeni çocuk için, yeni evlenen çiftler için ve vefat eden vatandaşlarımız için fidan dikimi yapacağız. "Yeni Doğanlar Ormanı" vs. gibi isimlendireceğimiz bu alandaki fidanların bakımını ise vatandaşlarımız kendileri yapacaklar. Ağaçlarını kendileri büyütecekler. Çok güzel bir kampanya olacak. Vatandaşlarımızı şimdiden bu güzel projeye davet ediyorum" diye konuştu.

(SE-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title