Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

İlköğretim Okulu Öğrencileri, Melikgazi Belediyesi Rehberliğinde 580 Adet Fidan Dikti.

İlköğretim okulu öğrencileri, Melikgazi Belediyesi rehberliğinde 580 adet fidan dikti.

Sema Yazar İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri, Melikgazi Belediyesi tarafından tespit edilen yerlere çeşitli türlerde toplam 580 adet fidan dikti. Ağaçlandırma çalışmalarının alışkanlık hale gelmesi için öğrenciler ile her fırsatta fidan dikimi yaptıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bel-Sin Kocatepe Mahallesi Cevizli Siteleri'nde bulunan alanda öğrencilerin de katılımıyla 160 adet 2 metrelik çam, 350 adet süs bitkisi ve 70 adet sarmaşık olmak üzere 580 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dikimi yapılan fidanların en büyük sorunlarının sulama olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, "Bu sorunu belediye olarak çözeceğiz. Asıl önemli sorun fidanların çocuklar tarafından bilerek ya da bilmeyerek kırılması ve sökülmesidir. Belediye olarak fidan dikimi yapılacak alanlarda semt ve mahalle halkının ve özellikle çocukların katılımı ile fidan dikiyoruz. Böylece mahalleliler hem hizmete katılıyor hem de bu hizmeti sahiplenip, dikilen fidanlara zarar gelmesini engelliyor. Bu fidanları o semtin çocuklarına emanet ediyoruz" dedi.

Melikgazi Belediyesi olarak ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir hızla devam edeceklerini kaydeden Büyükkılıç, mezarlıkların yeşillendirilmesi için hafta içinde Ambar Mezarlığı'nda fidan dikimi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

(YS-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title