Haberler

Kayseri'de Yeni Hedef Turizm…

Güncelleme:

Kayseri'de Turizm Haftası kutlamaları başladı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve kentteki turizm yöneticileri ile firmaların temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Bu yıl 39'uncusu kutlanan Turizm Haftası'nda ilk olarak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa ve turizm sektörü temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Ardından Valiliğe geçen heyet, Vali Düzgün tarafından kabul edildi. Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, turizmde kamu ve özel sektör temsilcilerini bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Turizm özü itibariyle özel sektörün motor görevi üstlenmesi gereken bir alan, ama tabi kamu olarak da biz de valilikler, belediyeler olarak özel sektörün yolunu açmak, onlara turizm faaliyeti imkânı verebilecek altyapıyı sağlayarak, kendilerine destek olmak amacıyla gayret gösteriyoruz" dedi.

Kayseri'nin ticaret ve sanayi kenti olmasının yanında, turizm alanında da önemli zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri gerek kültür turizmi, gerek doğa turizmi, gerekse de Erciyes gibi nadide bir dağa sahip olması sebebiyle de kış turizmi bakımından çok önemli bir avantaja sahip. Bizde bu sahip olduğumuz avantajları en iyi şekilde değerlendirerek Kayseri'nin daha fazla turist kabul etmesini sağlayarak, sektörde faaliyet gösteren iş adamlarımızın, iş dünyasının daha fazla gelir elde etmesini sağlamak ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek vermeye gayret gösteriyoruz."

Turizm sektörünün ekonomik anlamda diğer sektörlere göre daha avantajlı olmasının yanında, kültürler arası etkileşime ve dünya barışına katkı yaptığına işaret eden Vali Düzgün, Kayseri turizminin ilerlemesi adına yapılan çalışmalarla bu etkileşimin önünü açma gayretinde olduklarını dile getirdi.

Vali Düzgün, kente gelen turistlerin daha fazla kentte konaklaması için ziyaret edebilecekleri yerlerin sayılarının artırılmasının önemini vurgulayarak, Etnoğrafya ve Arkeoloji müzelerinin yapım ve restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile kente gelen turistlerin daha fazla konaklayacağını ve sektör gelirlerinin artacağını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, Kayseri'deki turizm sektörü temsilcileri ile birlikte kendilerini kabul eden Vali Düzgün'e teşekkür ederek, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı.

Vali Düzgün'e çiçek takdim eden heyetin ziyareti günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

800 YILLIK MEDRESEDE PROGRAM

Turizm Haftası kutlamalarına 800 yıllık Selçuklu eseri Hunat Hatun Medresesi'nde devam edildi. Vali Orhan Düzgün'ün, Turizm Haftası'nın amacına uygun olarak kutlanabilmesi amacıyla etkinliklerin kapalı salonlar yerine tarihi mekânlarda düzenlenmesi yönünde verdiği talimatın ardından geçtiğimiz yıl yine bir Selçuklu eseri olan Selçuklu Medeniyetleri Müzesi'ne dönüştürülen Gevher Nesibe Medresesi'nde düzenlenen etkinlikler bu yıl da kültür ve sanat merkezi olarak kullanılan tarihi Hunat Hatun Medresesi'ne taşındı.

Vatandaşların ve turizm eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla renklenen programa Vali Düzgün'ün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile turizm sektörü yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Turizm Haftası kutlamalarının geçen yıl Selçuklu eseri olan Gevher Nesibe Medresesi'nde kutlandığını hatırlatarak, bu yıl da 800 yıldır ayakta kalan yine Selçuklu eseri Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi'nde kutlamanın tarihi eserlerin tanıtımı anlamında önemli olduğunu söyledi.

Kayseri'deki Selçuklu eserlerinin geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne alındığını değinen Vali Düzgün, bu tür programların ruhuna uygun alanlarda kutlanmasının ilin kültürel mirasının tanıtılması ve yaşatılması anlamında son derece önemli olduğuna işaret etti.

Vali Düzgün, Kayseri'nin tanıtım anlamında eksikliklerini gidermek amacıyla kamu ve özel sektörün birlikte çeşitli çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Kayseri'nin en önemli eksikliklerinden biri de tanıtım olduğunu düşünüyorum. Her fırsatı tanıtım amacıyla değerlendirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Tanıtım amacıyla geçtiğimiz yıldan itibaren seyahat acenteleri, tur operatörleri, ulusal ve yabancı turizm gazetecilerini çağırarak Kapuzbaşı Şelalesinden, Sultan Sazlığı'ndan, kervansaraylara, Selçuklu eserlerine ve Talas'taki Osmanlı sokağına varıncaya kadar pek çok kültürel ve doğal güzelliklerimizin tanıtımı yapıldı ve bunların yansıması son derece olumlu oldu. Yerli ve yabancı gazete ve dergilerin birçoğu Kayseri'nin ve Erciyes dağının tanıtımını önemli yer verdiler. Geçtiğimiz ay Avrupa'nın en önemli kayak dergilerinden biri olan My Ski Life Kayseri'ye 17 sayfalık yer ayırarak Erciyes Kayak Merkezi'nin dünyanın en önemli kayak merkezlerinden biri olduğunu okuyucularına, takipçilerine duyurmuş oldu."

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, TURSAB Başkanı Fatih Özköse ve KAYTİD Başkanı Enver Sungur'un Turizm Haftası'nın anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından hafta dolayısıyla öğrencilere yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Düzgün tarafından verildi.

Programın devamında, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa tarafından Kayseri turizmine ilişkin bir sunum yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Orhan Düzgün Turizm Haftası Selçuklu Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title