Haberler

Kayseri'de Yakalanan Terörist: Görevim Savaşta Ölenlerin Eşlerini Türkiye'ye Getirmekti

Güncelleme:

Kayseri'de yakalanan ve DEAŞ'ın üst düzey isimleriyle bağlantılı olduğu belirlenen Raşit Enikeev'in savaşırken ölen kişilerin eşlerinin Türkiye'ye getirilmesinden sorumlu olduğu ortaya çıktı. DEAŞ'lı terörist, 2. eşinin, savaşta ölen bir DEAŞ'lının eşi olduğunu söyledi.

Kayseri'de iki eşinin de aralarında olduğu 7 kişilik grupla birlikte yakalanan ve DEAŞ'ın üst düzey isimleriyle bağlantılı olduğu belirlenen Raşit Enikeev'e dair yeni bir detay daha ortaya çıktı. Enikeev'in el konulan dijital materyalleri üzerinde yapılan incelemede örgüt üyelerine verdiği fetvalar bulundu.

Kayseri'de Yakalanan Terörist: Görevim Savaşta Ölenlerin Eşlerini Türkiye'ye Getirmekti

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY İSİMLERİYLE BAĞLANTILI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kayseri Emniyet Müdürlüğünün yaptığı operasyonda Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye gelen ve Kayseri'ye yerleşen 7 kişilik bir DEAŞ grubu yakalanmıştı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanan 7 kişi arasındaki Raşit Enikeev'in örgütün üst düzey isimleriyle de bağlantılı olduğu tespit edilmişti.

Kayseri'de Yakalanan Terörist: Görevim Savaşta Ölenlerin Eşlerini Türkiye'ye Getirmekti

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; tutuklanan Enikeev'in telefonununda yapılan incelemede diğer örgüt militanları ve sempatizanlarıyla yaptığı yazışmalar bulundu. Bu yazışmalarda Enikeev'in sözde 'fetva' veren bir konumda olduğu görüldü. Enikeev, örgüt üyelerinden gelen çeşitli konulardaki 900'e yakın soruya kendince cevaplar vermiş.

Kayseri'de Yakalanan Terörist: Görevim Savaşta Ölenlerin Eşlerini Türkiye'ye Getirmekti

"TALİMATLA EVLENDİM"

Enikeev, ifadesinde DEAŞ'a katılmak için gelenlere tercümanlık yaptığını, örgüt güç kaybedince aldığı talimat üzerine Kayseri'ye geldiğini söyledi. Enikeev, DEAŞ içinde savaşırken ölen kişilerin eşlerinin Türkiye'ye getirilmesinden ve kalacak yer temin edilmesinden sorumlu olduğunu anlatarak "(İkinci eşi) Sümeyye'nin eşi DEAŞ içinde savaşırken ölmüştü. Ebu Jafar'ın talimatı ile onunla evlendim." dedi

Rusya'da doğduğunu söyleyen Elena Rakhmanov da, 2016'de evlendiği Çeçen asıllı eşi ile Türkiye'ye geldiklerini, bir süre sonra da Suriye'ye geçtiklerini anlatmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kayseri Türkiye Suriye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

MALATYA:

arap cumhuriyeti olduk

15
2
yanıtYanıtla
hayaldi gerçek oldu!!:

Bunlar iyi günler dahaaa. . 15-20 yıl sonra çoluk çombalak çok uğraşır. .

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

Biz geldik ulke 50 yil ileri gitti bizgeldik ekonomiyi düzeltik bizgeldik fakirimiz kalmadi biz geldik deyinki genc ögretmen adaylari atanamiyor biz geldik ulke giren cikan Belli degil biz geldik ulke dahada kötuye gidiyor söyleyin nerde ac savas kan cahil kavgaci millet var hepsi türkiyeye doldu diyorlarki bilmem su kadar ulkeyle vize siz gidebiliriz sanki irak irana afkanisdana tatile gidecem hic kayde deger bir ulke yok sadece sorunlu ülkeler bu ulkelere para verseler gitmem

13
2
yanıtYanıtla
TESPIT..:

bu halka hersey mustehak..suriyelileri guyaaa sevmezler ama gidip yine de bu arap sevicilere oy verirler..ornek mi? gaziantep...saka gibi bu halk ama bunlara az bile

9
5
yanıtYanıtla
kağızman:

Zaten suriyede bir sürü orta asya kökenli militan var. Uydurma değil gerçek.

yanıt2
yanıt0
Yeter lan:

Ülke, ülke değil yol geçen hanı. Suriyeli kuluçka merkezi.

13
0
yanıtYanıtla
Onay:

Sen sınırını açarsan böyle teröristde gelir kadın satıcısıda gelir hey gidi hey

12
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

biraz yatar sonrada vatandaş olur gider. . .

10
1
yanıtYanıtla
rıza:

bunlar fuhuş için deaşta kalıyorlar herkes birbirleriyle evleniyorlar günlük haftalık aylık farketmez yani genelevgibi ha kurban olsun genelevine bunlar keyfi yapıyorlar

6
2
yanıtYanıtla
virtiöz kamil:

İDAM BİR GELSİN DE GÖRELİM ÜLKE YOLGEÇEN HANI MI OLACAK MUM GİBİMİ OLACAK

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title