Haberler

Kayseri'de Ramazan Bayramı

Kayseri Ticaret Odası (Kto) Başkanı Hasan Ali Kilci, Kto Binasında Düzenlenen Bayramlaşma Töreninde Oda Üyeleri ve İşadamlarının Bayramlarını Kutladı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, KTO binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde oda üyeleri ve işadamlarının bayramlarını kutladı.

KTO Başkanı Kilci, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Terör konusuna değinerek, Türk milletinin Ramazan Bayramında çok büyük acılar çektiğini söyledi. KTO Başkanı Kilci, “Toplumun tüm kesimlerine baktığımız zaman, onların kardeşlerine onların tavırlarına hareketlerine baktığımız zaman, samimi olarak terörden dolayı son 15 şehidimizin acıları sadece ailelerinin değil, Türk milletinin yüreğine ateş düştü. Böyle bir ortamda, Ramazan bayramını kutluyor olmak, aynı şekilde bizim içinde sıkıntılı geçiyor. Biz tüm üyelerimizle, kamuoyuna ekonomiyle ilgili, Türkiye'nin yönetimiyle ilgili düşüncelerimizi paylaşmak isterdik. Bu bayramda maalesef terörü konuşuyoruz, bununla ilgili nasıl tedbirler alınmalı, neler yapılmalı bunları konuşuyoruz, gerçekten bu bayram karanlık bayram. Mutlaka bununla ilgili çok ciddi çözümler ortaya konmalı. İşte sadece milletin gönlünü almak için tezkereyi meclise göndermek gibi, meclisten izin almak gibi bir durumun çokta tatmin edeceğini söyleyemeyiz. Daha öncede tezkereler çıktı. O kararlar ile terörün, PKK'nın beli kırılamadı. Dolayısıyla da hükümetten, bizi yönetenlerden çok samimi olarak, Türk milletinin gücünün bunda gösterilmesi lazım, yani her gün, her ay yüzlerce şehit veriyoruz. Hükümetten iyi demeçler, iyi temenniler ortaya konduğunda bile hemen akabinde bir şehit, birkaç şehit veriyoruz. Bundan dolayı da milletimiz artık tahammül sınırlarını aştı. Çok ciddi somut kesin bu işi sonlandıracak, neticeye götürecek tedbirler alınmasını istiyoruz. Eğer Kandil Dağındaysa müttefikimiz, müttefikimiz denilen üç kağıtçı emperyalist Amerikanın kıskacından çıkmamız lazım. Bu konuda uluslararası anlaşmalarda var ama bunların dışında canlarımız gidiyor. Bundan dolayı da ekonomimizde bozuluyor, bozulabilir çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Biz KTO mensupları olarak, ülkemizde huzur istiyoruz, huzuru sağlaması gerekende ülkeyi yöneten hükümettir. Hükümet aldatıcı değil, çok ciddi somut kararlar almalı, bir an önce en azından acılarımızı dindirecek, acılarımızı hafifletecek bir ortama getirmesi lazım. Terörün sizin zamanınızda, bizim zamanımızda gibi sözlerle terörü demagojik hale getirilmesi doğru değildir. Terör hangi dönemde ne zaman olursa olsun kötüdür. Terör konusu ülkemizin çok önemli hassasiyeti, burada siyaset, politika her şeyden arınmış olmamız lazım. Tek yürek, tek vücut olmamız gerek. Bu ramazan bayramı münasebetiyle da bu şekilde dileklerimiz var, temennilerimiz var, dua ediyoruz inşallah birlik ve beraberliğimiz temin edilir. Hükümet ciddi kararlar alarak yüreği yanan insanların acılarını azaltabilir. Dolayısıyla bu bayramın çok da neşeli ve güzel geçtiğini söylememiz mümkün değil. Hassasiyeti olan herkes bu konuda böyle düşünüyor, o zaman toplumun büyük bir bölümü böyle düşünüyorsa, ülkeyi yönetenlere çok iş düşüyor demektir” dedi.

Amerika'da, Ermeni tasarısının kabul edilmesini de değerlendiren KTO Başkanı Kilci, '' Adım adım istedikleri noktaya, istedikleri hedefe doğru götürmeye çalışıyorlar. Buda Amerika bizim dostumuz diyenlere çok açık bir örnek. Sanırım temsilciler meclisine getirecekler, orada da aleyhte sonuç çıkacak. “Türk’ün Türk'ten başka dostu yok” bu sözü defalarca söyledik, bugünde bu söz geçerli. Türkiye geleceği ile yeni stratejiler belirlemeli, yani geleceği ile ilgili dostları ile ilgili hangi tarafta, nerede olacak yeni stratejiler üretmeli. Amerikanın tutumu, AB ülkelerinin tutumu çok yanlış. Türkiye kendisi 1915'lerde verdiği zayiatı, sanki Ermeniler vermiş gibi gösteriliyor. Bu doğru değil, hala kendimizi bile iyi ifade edemedik, iyi ifade etsek bile karşımızdakiler şartlı duruyorlar. Türkiye sivil toplum örgütleri tepkilerini dile getirmeli, temsil ettiğimiz iş dünyası ciddi tedbirler alabilir. Uluslararası arenada iş dünyası, oralarda lobiler oluşturularak da bir takım çalışmalar yapılabilir. Bu zemini Türkiye'nin lehine çevrilebilecek her türlü eylemin hareketin içerisinde olmamız gerekir. Türkiye'nin ve Kayseri'nin mübarek ramazan bayramını kutluyorum'' dedi.

(SE-SE-Y)

12.10.2007 16:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title