Haberler

Kayseri'de Nevruz Kutlamaları

Nevruz Bayramı, Kayseri'de Çeşitli Etkinliklerle ve Ateş Yakılarak Kutlandı.

Nevruz Bayramı, Kayseri'de çeşitli etkinliklerle ve ateş yakılarak kutlandı.

Kayseri Valiliği ve Erciyes Üniversitesi (EÜ) tarafından organize edilen Nevruz kutlamaları, EÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi. Kutlamaya; Vali Osman Güneş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, 12. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hüseyin Belpınar, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri Polis Okulu Müdürü Mustafa Yalçın, EÜ Rektörü Cengiz Utaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Toymuş, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı. Nevruz ateşini Vali Osman Güneş ve Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş yakarken, ilk olarak ateşin üzerinden İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Toymuş atladı. Daha sonra sırayla Vali Osman Güneş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, EÜ Rektörü Cengiz Utaş, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Yalçın ateşin üzerinden atladı. Daha sonra protokol üyeleri, demir dövdü.

Bir konuşma yapan Vali Osman Güneş, "Bugün burada, Türk Cumhuriyetlerimizin ortaklaşa değeri olan ve toplumun özünden gelen Nevruz Bayramı'nı kutlamak üzere toplandık. Nevruz, 5 bin yıllık geçmişi olan, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar 15'in üzerinde Türk devletinin bayram havasında kutladığı, önemli dürüstlük ve kardeşlik duygularının hakim olduğu bir gündür. Türk insanı birbirine kenetlenerek, dün bizi bölmeye çalışanları yurdundan kovmayı ve kurdukları hain tuzakları başlarına geçirmeyi bilmişlerse, bugün de yarın da aynı şeyi yapacak güçte ve kuvvettedir. Geçmişten ders almayan birtakım mihraklar çok iyi bilmelidir ki, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türk milletini bölmeye ve Türk kültürünü parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu güzel günün kardeşliğe, birliğe, beraberliğe vesile olması dilekleriyle Nevruzunuzu kutluyorum" şeklinde konuştu.

Nevruz Haftası nedeniyle gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kutlamalar, yöresel yemeklerin sergilenmesi ve tadına bakılmasının ardından son buldu.

(SE-GS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title