Haberler

Kayseri'de cami protokol imzalandı

Güncelleme:

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayırsever desteği ile yaptırılacak cami için protokol imzalandı.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayırsever desteği ile yaptırılacak cami için protokol imzalandı.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Fatih Mahallesi'ne Çukur Camisi'nin yerine Selçuklu Mimarisi'nde 800 kişilik yeni cami yapılması için hayırsever iş inşanı merhum Feyzullah Işık adına oğulları ile protokol imza töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Şahin Güven törende, cami, okul ve sağlık ocağı gibi yapıların hayırseverler tarafından yapılmasının güzel ve örnek bir davranış olduğunu belirtti.

Yapılan hayırların kabul olması temennisinde bulunan Güven, şunları kaydetti:

"Şu anda Kayseri'mizde 30'un üzerinde cami ve Kur'an kursu inşaatımız devam etmektedir. Bunlardan sadece şu anda 2 tanesi dernekler vasıtasıyla devam ediyor. Onun haricinde her birini bizler hayırseverlerimize tevdi ediyoruz. Hayırseverlerimiz, tepeden tırnağa inşaatını yapıp hizmete sunuyor. Asıl olan da budur. Özellikle son 10-15 yıldır çok fazla yeni konutlar oluştu. Bu konutların oluştuğu yerlerde camilere ihtiyaç var. Aynı zamanda bir de Kayseri'mizde şu anda son yıllarda kentsel dönüşüm dolayısıyla camilerimiz yenilenmeye çalışılıyor."

Hayırsever iş inşanı merhum Feyzullah Işık'ın oğulları da babalarının adına onun isteğini yerine getirmek için bir cami yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

Törene, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ve caminin yapımını üstlenen hayırsever işadamı Feyzullah Işık adına oğulları Ahmet, Gültekin, Aytekin, Turan Işık ile Mimar Arif Balkaya ve TDV Kocasinan İlçe Temsilcisi Celalettin Nursaçan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kocasinan Hisarcık Kayseri Fatih Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title