Haberler

Kayseri'de Bombalı Araçla Terör Saldırısı: 13 Şehit, 56 Yaralı (15)

ŞEHİTLER ADLİ TABİPLİKTEN ALINDIKayseri'de teröristlerin bombalı araç yaptığı saldırıda şehit düşen 13 askerden, otopsileri tamamlanan 7'sinin cenazesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, memleketlerine uğurlanmak için 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na getirildi.

ŞEHİTLER ADLİ TABİPLİKTEN ALINDI

Kayseri'de teröristlerin bombalı araç yaptığı saldırıda şehit düşen 13 askerden, otopsileri tamamlanan 7'sinin cenazesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, memleketlerine uğurlanmak için 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na getirildi.

Burada düzenlenen törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şehitleri yakınları ve askerler katıldı. Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven dua okudu. Bazı şehit yakınları şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü. Törenin ardından şehitlerin naaşları askeri nakliye uçaklarına alınarak memleketlerine gönderildi.

Şehitler çavuş Fehmi Barçın'ın cenazesi Bursa'ya, onbaşı Abdulsamed Özen'in cenazesi Kocaeli'ne, er Yunus Emre Duran'ın cenazesi Kırşehir'e, er Kenan Döngel'in cenazesi Sinop'a, er Kamil Tunç'un cenazesi Afyonkarahisar'a, er Hasan İlhan'ın cenazesi Denizli'ye ve er Serdar Amak'ın cenazesi İzmir'e gönderildi.

TERÖRİSTTEKİ SAHTE KİMLİK

Saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü sağlık kontrolü için getirildikleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Bu sırada yaralılara kan vermek için bekleyen kalabalık şüphelilere saldırıp linç etmek istedi. Polis öfkeli kalabalığı güçlükle engelledi.

Bu arada bombalı aracı patlatan 'Çektar' ve 'Botan' kod adlı PKK'lı teröristin Mehmet Oluk adına düzenlenen nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi kullandığı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Süleyman Soylu Abdullah Gül Kayseri Politika Güncel Haberler

title