Haberler

Kayseri'de 77 Bin 840 Dekar Zirai Araziye Su Verilmeye Başlandı

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kayseri Yamula Barajı Mansap Cazibe ve Pompaj Sulaması işinde bütün boru, sanat yapısı, pompa ve elektromekanik işler tamamlandığını ve 77 bin 480 dekar zirai araziye su verilmeye başlandığını söyledi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kayseri Yamula Barajı Mansap Cazibe ve Pompaj Sulaması işinde bütün boru, sanat yapısı, pompa ve elektromekanik işler tamamlandığını ve 77 bin 480 dekar zirai araziye su verilmeye başlandığını söyledi.

Yamula Barajı Mansap Cazibe ve Pompaj Sulaması Projesinde önemli süreçlerden biri olan Kızılırmak geçişinin, 2016 yılında planlanandan daha hızlı şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Konuyla ilgili yazılı açıklamasında DSİ Genel Müdürü Murat Acu, şu bilgilere yer verdi:

"İş kapsamında sadece filtre istasyonu imalatı kalmış olup, bu yapının inşaatı da 2017 yılında tamamlanacaktır.

Proje özellikle tahıl üretimi yapılan bu bölgenin sulanması ve daha verimli ve çeşitli ürün elde edilmesi için büyük önem taşıyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte dekar başına 2017 yılı birim fiyatları ile 412,97 TL gelir artışı, ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatlarıyla yıllık 31.996.916 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Proje ile bu bölgede ki tarımsal üretimdeki artış ve ürün deseninin genişlemesi yem bitkileri yetiştiriciliğini tetikleyerek hayvancılığın gelişmesine imkan tanıyacaktır. Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kızılırmak Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title