Haberler

Kayseri'de "15 Temmuz Gecesinin Manevi Dinamikleri Konferansı" online düzenlendi

Güncelleme:

Kayseri Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında online, "15 Temmuz Gecesinin Manevi Dinamikleri Konferansı" düzenledi.

Kayseri Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında online, "15 Temmuz Gecesinin Manevi Dinamikleri Konferansı" düzenledi.

Kayseri Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinliğin sunumunu ve moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden İbrahim Halil Erdoğan yaptı.

Üniversitenin sosyal medya kanalından da canlı yayınlanan konferans İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Nasrullah Zade Cami İmamı Mustafa Dok'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı'nın duasının ardından açılış konuşması yapan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15 Temmuz'un milletin demokrasi ve egemenlik sayfasında bir milat olduğuna dikkati çekti.

15 Temmuz gecesi milletin, dış mihrakların ve taşeron örgütlerin destekleri ile cesaretlenen FETÖ/PDY mensubu teröristlere gereken dersi verdiğini belirten Karamustafa, kahraman milletin, minarelerden yükselen sala sesleri ile milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise 15 Temmuz gecesi yaşananların manevi dinamikler bakımından çok farklı olduğunu ve o gece yaşananların bir benzerinin bulunmadığını ifade etti.

O gece yaşananların çocukların ders kitaplarına konularak anlatılması gerektiğini vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Çünkü o gece çocukların ders kitaplarına konulacak hadiseler yaşandı. Sıradan hadiseler değil bu yaşananlar. Milletlerin zor zamanları vardır. Milletlerin zor günleri ve geceleri vardır. O gece, 15 Temmuz gecesi, gerçekten milletimizin tarihinde yaşadığı en zor geceydi. O gece aynı zamanda milletimizin bir asrını bir geceye sığdırdığı gece oldu. Zamanın ne kadar göreceli olduğunu o gece yaşadık. Bir asırlık hadiseleri bir gecede yaşadığımızı gördük. İşte 15 Temmuz gecesi manevi dinamikleri bakımından farklı ve önemli bir gecedir. O gece o kadar önemli hadiseler oldu ki yaşananların genç kuşaklara aktarılması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi 15 Temmuz Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title