Haberler

Kayseri'de 10 Milyon Yıl Öncesine Ait, Fil Olduğu Düşünülen Fosil Bulundu!

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yamula Barajı civarında yaklaşık 10 milyon yıl öncesine ait fosil bulunduğunu söyledi. Fosilin fil olduğu düşünülüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yamula Barajı civarında yaklaşık 10 milyon yıl öncesine ait fosil bulunduğunu söyledi.

"HAYVAN FOSİLLERİNİN ARAŞTIRILMASI İÇİN PROTOKOLLER YAPIYORUZ"

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yönetiminde yapıldı. Gündem maddeleri oylamaya sunulmadan önce Kayseri'de bulunan 10 milyon yıllık fosil kalıntısına dair açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, "Koruma altına alınması ve gün yüzüne çıkarılması gereken değerler bunlar. Geçen sene başlatılan şeker fabrikasının içerisindeki Keykubat Sarayı kazısı bunun bir örneği. Buralardaki yapılan kazıları yine sizlerle birlikte meclisimizde aldığımız kararla destekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir kararla Kültür Bakanlığından izin alarak çıkartılan ve antropolojik değeri olan hayvan fosillerinin araştırılması ve gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili protokoller yapıyoruz" dedi.

"10 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT BİR HAYVAN FOSİLİ, FİL OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Fosilin Anadolu'nun kültür mirasına ışık tutacağını belirten Başkan Çelik, "Yamula Barajı civarında bulunan yaklaşık 10 milyon yıl öncesine ait bir hayvan fosili. Fil olduğu söyleniyor. Daha önce de Gömeç civarında 6 ile 8 milyon yıl öncesine ait zürafa ya da gergedanlara ait fosiller bulundu. Bu fosilin tarihi değeri çok yüksek. Biliyorsunuz Anadolu tüm kıtaların geçiş noktasında ve göç yollarının üzerinde. Anadolu'nun tarihine ve biyolojik kültür mirasına ışık tutması açısından bu tip araştırmalar çok önemli. Bunlar inşallah yapılacak çalışmalarla gün yüzüne çıkartılacak ve bilim merkezlerimizde sergilenerek, tüm kamuoyuyla paylaşılacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çelik Kayseri Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title