Haberler

Kayseri Çöplükten Yiyecek Toplayan Kadına Devletten Düzenli Yardım

Çöplükten yiyecek toplayan kadına devletten düzenli yardımKAYSERİ'de bayram günü Talas İlçesi'nde çöplükten yiyecek toplayan kadının 5 çocuk annesi 39 yaşındaki Gül Güvendiren olduğu, eşi 35 yaşındaki Taner ile beraber atık topladığı, çifte Melikgazi ilçesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma...

Çöplükten yiyecek toplayan kadına devletten düzenli yardım

KAYSERİ'de bayram günü Talas İlçesi'nde çöplükten yiyecek toplayan kadının 5 çocuk annesi 39 yaşındaki Gül Güvendiren olduğu, eşi 35 yaşındaki Taner ile beraber atık topladığı, çifte Melikgazi ilçesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nca her ay 3 kalemde 1100 TL para yardımı ve yakacak yardımı yapıldığı belirlendi.

Talas İlçesi Mevlana Mahallesi'ndeki çöplükten yiyecek ve atık kağıt toplarken DHA muhabirlerince görüntülenen Gül Güvendiren ile ilgili haberlerin medyada yayınlanması üzerine çok sayıda hayırsever ve sanatçı Haluk Levent harekete geçti. Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nce Güvendiren çiftinin Melikgazi ilçesi Yıldırımbeyazıt Mahallesi'ndeki evine uzman gönderilerek, görüşme yapıldı.

Aileye son olarak, Melikgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 17 Ağustos'ta 300 TL bayram harçlığı verildiği, 5 çocuktan engelli 15 yaşındaki Efe ve 9 yaşındaki Serdal için her ay 300 TL'den 600 TL engelli, diğer 3 çocuktan 11 yaşındaki Çiğdem, 5 yaşındaki Nazar ve 3 yaşındaki Selma için de sağlık, eğitim ve sosyal destek için 500 TL olmak üzere toplam 1100 TL'nin banka hesaplarına para yatırıldığı ve her kış yetecek kadar kömür verildiği ifade edildi. Vakıf yetkilileri, "Aileye düzenli olarak, yıllardır devlet eli uzanmakta, gerekli maddi destek sağlanmaktadır" dedi.

Atık toplayan Gül Güvendiren, kendilerini ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarına, bayramda çocuklarıyla birlikte çöplüklerden kağıt, karton, plastik gibi atık malzemelerin yanı sıra yiyecek de topladıklarını, özellikle çöpe atılan bayat ekmekleri, evlerinin bahçesindeki kümeste besledikleri tavuklara verdiklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da eve giderek incelemelerde bulundu. Belediye olarak aileye bundan sonraki süreçte maddi ve manevi destek vereceklerini belirten Karcıoğlu, Gül Güvendiren'e alışveriş yapması için 'Sosyal Yaşam Destek Kartı' verdi. Gül Güvendiren de yardım için ekiplere teşekkür etti. Güvendiren, "Geçimimizi atık toplayarak, eşim de inşaatlarda yıkım yaparak sağlıyoruz. İhtiyacım yok ama isteyenler yardım edebilirö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Levent Melikgazi Kayseri Talas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title