Haberler

Kayseri: Çocuklarını Sokakta Çalıştıran 4 Babaya Cezai İşlem Uygulandı

Kayseri'de Küçük Yaşta Çocuklarına Sokakta Kağıt Mendil Sattırdıkları ve Tartıcılık Yaptırdıkları İleri Sürülen 4 Baba Hakkında Yasal İşlem Yapıldı.

Kayseri'de küçük yaşta çocuklarına sokakta kağıt mendil sattırdıkları ve tartıcılık yaptırdıkları ileri sürülen 4 baba hakkında yasal işlem yapıldı.

Melikgazi Polis Merkezi Amirliği tarafından, Sivas Caddesi ve Gavremoğlu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, 9 yaşındaki oğlu M.F.Y.'nin tartıcılık yapmasına izin verdiği belirlenen R.Y., 13 yaşındaki oğlu A.B.'nin tartıcılık yapmasına izin veren R.B. ile 8 yaşındaki oğlu Y.Y. ve 9 yaşındaki B.Y.'ye tartıcılık yapması için izin verdiği öğrenilen Z.Y. ve 9 yaşındaki oğlu A.G.'ye mendil satması için izin veren A.G. polis ekiplerince yakalandı. Küçük yaşta çocuklarının sokaklarda çalışmalarına izin veren 4 baba hakkında Kabahatler Kanunun 232. maddesi uyarınca işlem yapıldı. 4 babaya para cezası uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan, Barbaros Mahallesi'nde 18 yaşındaki A.Ü.'den tehditle para isteyen 15 yaşındaki H.B. yakalandı. H.B., çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title