Haberler

Kayseri: Chp Genel Başkanı Baykal Sivas'ta...(2)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yolsuzlukla siyasetin iç içe yaşadığını iddia etti.

Sivas'a bağlı Şarkışla İlçesi'nde partisinin mitingine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, şuanki iktidar döneminin kapanmak üzere olduğunu, yeni bir seçimle yeni bir dönem başlayacağını söyledi. Türkiye'nin gündemindeki konularına değinen Genel Başkan Baykal, "Maalesef ekonomik bakımdan bir çöküntüye sürükleniyoruz. Bu bilerek yapılmıştır. Buradan kazanan Türkiye değildir, Türkiye'nin çiftçisi değildir. Buradan kazananlar Türkiye'ye ithalat-ihracat yapanlardır. Türkiye'de bir ithalat patlaması yaşanıyor. Artık biz başka ülkelerin çiftçisinin mahsulüyle beslenir hale geldik. Borç yiyoruz ve elde avuçta ne varsa satıyoruz. Sattıklarımızı da yiyoruz. Erdemirler, Tüpraşlar, Türkiye'nin en önemli kuruluşlarını satıyoruz" dedi.

Türkiye'de siyasetin içerisinde yolsuzluğun olduğunu iddia eden Baykal, "Yolsuzlukla siyaset iç içe yaşamaya başlamıştır. Bu seçime girerken, AK Parti Genel Başkanı yani şimdiki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir televizyon programına katılmıştık. Ve programda dokunulmazlığı kaldıracağımıza söz vermişti. Ama dokunulmazlık kalkmadı. Niye kalkmadı? Biz hazırız. Bizim tüm milletvekillerimizin noterden tasdikli taahhütnamesi var elimizde, 'Seçilirsem dokunulmazlığın kalkması için oy vereceğim' diye. Biz dokunulmazlığın kalkması için her zaman hazırız" diye konuştu.

Yeni Terörle Mücadele Yasası (TMY) hakkındaki görüşlerini de açıklayan CHP Genel Başkanı Baykal, "Yeni TMY diyor ki; 'Terör örgütü kurucusu talep ederse, etkin pişmanlık hakkından yararlanır' Yani Türkçe'si, yaptığımdan pişmanım diye avukatı dilekçe verirse, cezası ciddi ölçüde azalacak. İşiniz gücünüz bitti de, terör örgütü kurucusunu tahliye edip, 1 yıl sonra da Avrupa İnsan Hakları'nı ortaya koyuyorsunuz. Değerli arkadaşlar. Bu ülkede terörün önünde siyasi irade zafiyeti var. Yahi mazbatalık, terör örgütünün destekçileri ortada serbestçe dolaşırken, elinizdekiler de bırakılacak. Siz kendi çıkardığınız yasalarla, terör örgütünü serbest bırakın, sonra da terörü kazıyacağız deyin. Bu, 'Eve dönüş değil, dağa dönüş yasası' dedik. Nitekim öyle oldu. Şimdi bunun böyle olacağı belli, bir iktidar niçin böyle bir yasayı çıkarır? Siz cezaevlerindeki teröristleri salmayı nasıl düşünürsünüz? Onun için diyorum ki, sevgili Şarkışlalılar; vebal sizdedir. Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bunlara teslim etmeye devam ederseniz önümüzdeki seçimden sonra bunun hesabını ne ahrette, ne dünyada verebilirsiz. Kimsenin yüzüne bakamazsınız. Mezarında Atatürk'ün kemiklerini sızlatırsınız" şeklinde konuştu.

Bu arada miting alanında da sert tartışmalar ve yer yer yumruklaşmalar yaşanırken, yine hedef olarak basın mensupları görüldü ve basın mensuplarına saldırıldı. Polis ekipleri, alkollü olduğunu belirledikleri şahsı alarak karakola götürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title