Haberler

Kayseri: Camiler ve Din Görevlileri Haftası

- Kayseri İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla "Dünden Bugüne Diyanet ve Din Görevlileri" Konulu Konferans Düzenledi.

- Kayseri İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Dünden Bugüne Diyanet ve Din Görevlileri" konulu konferans düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda Kayseri Müftülük Murakıbı Dr. Hasan Yavuzer'in verdiği konferansa, İl Müftüsü Şaban İşlek, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müdürler, Murakıplar, Vaizler-Vaizeler, Şefler, diğer daire personeli, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticileri katıldı.

Sinevizyon gösterimi eşliğinde konuşan Dr. Hasan Yavuzer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşu, kuruluş amacı, görev-yetki ve sorumlulukları, kadro ve personel durumu ile personelin eğitim seviyesi hakkında istatistiki bilgiler vererek, Diyanet'in dünü ve bugününü karşılaştırdı. Kuruluşundan itibaren Diyanet İşleri Başkanları ve Diyanetten sorumlu Devlet Bakanları hakkında da bilgiler veren Yavuzer, Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yapısı üzerinde durarak Başkanlık teşkilatının yapısal konumu hakkında bilgiler sundu.

Cami ve din görevlilerinin durumlarına da değinen Dr. Yavuzer, 1986 da 1-7 Ekim tarihlerinin Camiler Haftası olarak kabul edildiğini, 2003 yılında Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak isim değişikliği yapıldığını, kutlamaların da buna göre gerçekleştirildiğini söyledi. Cami hizmetlerinin önemini dile getiren ve din görevlilerinin büyük bir özveri ile hizmet ettiklerini belirten Yavuzer, din görevlilerinin daha da hassasiyet göstermesini isteyerek, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası her yıl olduğu gibi, bu yılda hem merkezde hem de taşrada bir dizi etkinliklerle en iyi bir şekilde kutlanmaya çalışılacaktır. Pek çok programa devletimizin her kademesinden yetkililer katılacak, din görevlilerini metheden konuşmalar yapılacak, onların sıkıntılarını dile getiren ve çözüm önerileri sunan teklifler ortaya konulacaktır. İlimizde de bir dizi etkinliklerimiz olacak, çeşitli programlarla Camilerimizdeki hizmetlerin daha iyiye götürülmesi ve din görevlilerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi gündeme getirilecektir. Ancak, şartlar ne olursa olsun büyük bir özveri ve gayretle çalışan vefakar ve cefakar din görevlileri ülkemizin birliği, milletimizin dirliği ve insanlarımızın huzur ve mutluluğu için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerdir. Çünkü onlar Hz. Peygamberin varisleri olarak kendilerini İslam'a ve Kur'an a adamış, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş gönül eri insanlardır. Hiçbir etken onları bu hizmetten alıkoyamayacaktır" diye konuştu.

Büyük bir katılımın olduğu konferansın sonunda bir konuşma yapan İl Müftüsü Şaban İşlek, görevlilerin hem Ramazan ayını, hem de Camiler ve Din görevlileri haftasını tebrik ederek, her ikisinin de hayırlara vesile olmasını diledi. Hep beraber hizmetleri daha iyiye götürmenin yollarını arayacaklarını belirten İl Müftüsü İşlek, verdiği değerli ve yararlı bilgilerden dolayı Dr. Hasan Yavuzer'e teşekkür etti.

(AÖ-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title