Haberler

Kayseri Buz Pateni Pistine Kavuştu

Kayseri, İlk Buz Pistine Düzenlenen Törenle Kavuştu. İpeksaray Alışveriş Merkezi İçerisinde Yer Alan Buz Pisti Açılış Törenine Kayserililer Yoğun İlgi Gösterdi.

Kayseri, ilk buz pistine düzenlenen törenle kavuştu. İpeksaray Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan buz pisti açılış törenine Kayserililer yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 250 metrekare alana kurulu olan ilk buz pisti açılış törenine Kayseri Melikgazi İlçe Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Türkiye Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu, Buzda Dans yarışmasının eski Juri Üyesi Zafer Baykal, Buz Pisti Kurucusu HMA Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürçağlar, İpeksaray AVM Genel Müdürü Mustafa Tatlı ile çok sayıda davetli ve ziyaretçiler katıldı.

Buz adam dansı ve ateş show gösterileri öncesi konuşma yapan buz pisti kurucusu HMA Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürçağlar, sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için herkesi buz pistine davet etti. Buzda Dans yarışmasının eski Juri Üyesi Zafer Baykal’da yetenekli gençlerin buz pistinden faydalanmasını isteyerek, Kayseri’den Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkmasını diledi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu ise Kayseri’den buz pateni sporunda Türkiye’nin bayrağını dalgalandıracak gençleri görmek istediklerini kaydetti. Sporu çocuklar başta olmak üzere herkesin yapması gerektiğine değinen İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, İpeksaray AVM içerisinde hizmete giren buz pateni pistinde, sağlıklı yaşantı için gerekli olan sporun, eğlence ile karışık bir şekilde ziyaretçilere sunulduğunu söyledi. Arslan, ”Aileler buz pateni pistinde çocukları ile birlikte eğlenerek vakit geçirebilirler. Buz pisti, hem alışveriş merkezimize hem de Kayseri’mize katkı sağlayacaktır. Birkaç ay sonra İpeksaray AVM içerisinde yaklaşık bin 500 metrekarelik buz pateni pistini hizmete açmayı planlıyoruz. Buz pisti Kayseri’ye hayırlı olsun. Bütün Kayserili dostlarımızı aileleri ile birlikte İpeksaray AVM’ne bekliyoruz” dedi.

Kayseri’nin her geçen gün geliştiğini ve güzelleştiğinin altını çizen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin bu gelişmeler ışığında renkli bir ortama dönüştüğünü belirtti. Büyükkılıç, ”Kayseri’miz her geçen gün gelişiyor ve güzelleşiyor. Kayseri’deki alışveriş merkezlerinin sosyal hayatımıza renk katması da Belediye Başkanı olarak bizleri sevindiriyor. Buz pateni pistinin şehrimize hayırlı, çocuklarımıza da eğlenceli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra törene katılanlar tarafından buz pistinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası çocuklar ellerine Türk bayrakları alarak, eğitmenleri nezaretinde buz pistinde değişik gösteriler sundu. İzleyenlerden büyük alkış alan çocuklar ailelerine coşkulu anlar yaşattı.

(SE-SE-Y)

02.12.2007 12:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title