Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2019'da 3 milyar lira yatırım yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak kente 2019 yılında 3 milyar 149 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak kente 2019 yılında 3 milyar 149 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Büyükkılıç, Erciyes Kardanadam Tesisleri'nde düzenlenen "2019-2020 Yılı Yatırım Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, " Kayseri'ye sahip çıkma" adına çalışmaya gayret ettiklerini söyledi.

Kente 2019 yılında önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

" Kayseri'ye belediyeler ve bağlı kuruluşlarla 2019 yılında yapılan toplam katkı 3 milyar 149 milyon lira. Ankara'dan da 1 milyar lira önemli devlet yatırımı aldık. Dünyanın sayılı parklarından olacak 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğündeki Hava İkmal Millet Bahçesi'ne yönelik projeyi kendi ekibimizle yaptık, temel atmak için gün sayıyoruz. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi sorunsuz devam ediyor. Camii Kebir ve çevresindeki yenileme projesi değerleme çalışması tamamlandı. Keykubat Millet Bahçesi'ne yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığından önemli destek sağlandı. Kayseri Kalesi, kültür sanat merkezi olarak hizmet vermeye başladı. "

Raylı sisteme yeni hatlar

Büyükkılıç, sorunsuz ulaşım için de çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, raylı sisteme ekleyecekleri yeni hatların ihale sürecinde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, sıcak hava balon turizmi, Kültepe Höyüğü, Koramaz Vadisi, Kapuzbaşı Şelalesi'nde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Büyükkılıç, Kayseri'nin müzeler şehri olması için de çalıştıklarını anlattı.

Büyükkılıç, Kayseri için 25 yıldır ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, "17 ilçemizi ve belediye başkanımızı bağrıma basıyorum. Onlarla kenetlenerek Kayserimizin tamamına hizmet etmeye çalışıyorum. Yol ve altyapı gibi çalışmalar sıradan ve asli görevimiz. Bunların daha fazlasını yapacağız." şeklinde konuştu.

Kayseri için 2020 turizm yılı olacak

Kayseri için 2020'nin turizm yılı olacağını vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"İl Turizm Konseyi'nin kurulmasına öncülük edeceğiz ve turizmi 12 aya çıkarıp, gelirini artıracağız. Kapadokya ile iş birliğini de artıracağız. Otel yatırımcıları için de çalışmalarımız var. Tabii ki turizme eleman da yetiştireceğiz. Erciyes'i sadece kayak turizmi merkezi olmaktan çıkarıp başka alanlarda da çalışmalar yapacağız. Kayseri'yi sağlık turizm merkezlerinin en önemlilerinden biri haline getireceğiz. Ayrıca, Kültepe'nin UNESCO'nun kalıcı listesinde yer alması için çalışmaları sürdüreceğiz. Sultan Sazlığı Milli Parkı, Germir ve Kayseri mutfağı gibi değerlerimizi ortaya çıkaracağız."

Kayseri'nin tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükkılıç, internet üzerinden de hedef kitlelere ulaşacaklarını dile getirdi.

Büyükkılıç, yeni yılda da birçok alanda çalışmaların devam edeceğinin altını çizerek, "Altyapı, eğitim, Erciyes, Kültepe ve Kayseri Müzesi gibi değerlerimiz bizim olmazsa olmazlarımız. Havalanının büyütülmesi çok önemli ve bu anlamda gerekli çalışmalar yapıldı. Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi ile Antalya-Nevşehir-Kayseri Tren Yolu Projesi de hazır." dedi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erciyes Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title