Haberler

Kayseri Beklentilerimizi Karşılıyor

Güncelleme:

Kayseri'de Bulunan Strasbourg Belediye Başkanı Ries Kayseri'den Övgüyle Bahsetti.

Kayseri'de bulunan Fransa'nın Strasbourg şehri Belediye Başkanı Roland Ries ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries Kayseri'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Kayseri ile çeşitli alanlarda işbirliği içinde olmayı amaçladıklarını söyledi.

Buradan Çeşitli Fikirler Edindim

Kayseri'de bulunmanın Strasbourg'da uygulayabileceği çeşitli fikirler edinmesine neden olduğunun altını çizen Ries, "Benim şehrimde de çok sayıda Türk yaşıyor. Türkiye'den bir şehir ile kardeş şehir olmayı istiyorduk. Strasbourg olarak işbirliği kuracağımız şehirlerde tarihi dokuya sahip çıkılarak korunması, dinamik ve gelişen ekonomiye sahip olunması ve bunun yanında ulaşım imkanlarının gelişmiş olması gibi özellikler arıyoruz.

Kayseri hem 6 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip olması, hem de ekonomik potansiyeli ile bu beklentilerimizi karşılıyor. Burada bir işbirliği anlaşması imzalayacağız, ancak Başkan Mehmet Özhaseki'yi de Strasbourg'da görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuk başkan ve beraberinde bulunan konukları Kayseri'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Strasboug ile çeşitli alanlarda ortaklık kurup işbirliği yapmaktan memnun olacaklarını söyledi.

Hassasiyetlerimz Ortak

Kendisinin aynı zamandan Tarihi Kentler Birliği Başkanı olduğunu ve tarihi eserlere özel ilgi duyduğunu belirten Başkan Özhaseki, "Sayın Ries'in de bu konudaki hassasiyeti beni ayrıca mutlu etti. Başkan Bey'in hangi şehirle ortaklık kuracağını yerinde görmesini istedik ve bu amaçla kendisini davet ettik. Ayrıca kendilerinin belirttikleri ulaşım konusu bizim için de önemli. Birkaç yıldır raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da kendileriyle görüş alışverişi içinde olacağız" dedi.

Toplantının sonunda Başkan Özhaseki ziyaretin anısına Başkan Ries'e Türk motifleriyle süslü el işleme cam ibrik, bayan konuklara ise fular hediye etti.

Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries de Başkan Özhaseki'ye kendi bölgelerine has, çeşitli işlemelerde kullanılan özel bir taş ile, Avrupa Konseyi'nin 60. yılı anısına hazırlanan karikatürü hediye etti.

Böyle Bir Stada İhtiyacımız Var "

Öte yandan Başkan Ries ve beraberinde bulunan konuklar gün içerisinde şehir gezisi yaptılar. Geziler çerçevesinde Kadir Kas Kent Müzesi ve Kongre Merkezi'ni de gezen konuklar daha sonra Kadir Has Şehir Stadı'na geçtiler. Burada stad hakkında görevlilerden çeşitli bilgiler alan Başkan Ries, "Mimari ve estetik olarak çok güzel bir stad. 33 bin kişilik bu stattan çok etkilendim.

Bizim de böyle bir stada ihtiyacımız var, ancak bunun için 160 milyon Dolar'lık bir yatırım gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başkan Ries'e burada gezi anısına Kayserispor atkısı hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title