Haberler

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Güncelleme:

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı avukat Eylem Sarıoğlu, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında yaptığı açıklamada, kadınların artık daha etkili çözümler istediğini söyledi.

Kayseri Baro Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Sarıoğlu, dünyanın her yerinde kadınların fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, sosyal ve siyasal saldırıya maruz kaldıklarını ve vahşi bir şekilde yaşam haklarının ellerinden alındığını ifade etti.

Özellikle ekonomik sorunların derinleştiği, yoksulluğun arttığı ve salgın gibi olağanüstü dönemlerde kadınların daha çok şiddete uğradığı ve uğradığı şiddetin ayrımcılığın düzeyinin arttığını belirten Sarıoğlu, şunları kaydetti:

"Her geçen gün daha da vahşileşen ve artan şiddet karşısında tahammülümüz kalmamıştır. Öldürülen her kadın sadece şiddet verilerinde bir rakam değildir, onlar yaşamın ta kendisidir. Her gününü ölüm ve şiddet korkusuyla geçiren, iş yerinde, çalışma yaşamında, evde, sokakta, üniversitede yani yaşamın her alanında eşitsizliğe maruz kalan kadınlar artık daha etkili çözümler istiyor."

Programa, Kayseri Baro Başkanı Ali Köse, komisyon üyeleri ve bazı avukatlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title