Haberler

Kayseri: Bakan Gül'ün Kayseri Ziyareti

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kayseri'ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Gül, Türkiye'de halkın iç çekişmelerden dolayı bir çok hizmetten mahrum kaldığını, fakat AK Parti hükümetinin istikrarlı ve kararlı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kayseri'ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Gül, Türkiye'de halkın iç çekişmelerden dolayı bir çok hizmetten mahrum kaldığını, fakat AK Parti hükümetinin istikrarlı ve kararlı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kayserili Hayırsever İşadamları Mehmet Paksoy ve Sami Dedeoğlu tarafından Develi'de yaptırılan Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi binası ile Keziban İbrahim Kocatürk Kız Yurdu'nun açılış törenlerine katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Develi İlçe halkının sevgi gösterisi ile karşılandı. Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi binasında düzenlenen törene Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Osman Güneş, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Duru, Niyazi Özcan, Adem Baştürk, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ile çok sayıda davetli ve partili katıldı. Törende konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Hizmete açılacak olan Develi Seyrani Ziraat Fakültesi'nin toplam 4 bin 369 metrekarelik geniş bir alan üzerine inşa edildiğini kaydederek, "Tesislerin 2 bin 100 metrekaresi idari bina, bin 900 metrekaresi derslik ve 369 metrekarelik bölümü de kantin ve kafeterya gibi sosyal hizmetler için ayrılmıştır. Binada 6 büyük, 6 küçük derslik, 2 adet laboratuar bulunmaktadır. Diğer mekanlar öğretim üyeleri çalışma odaları ve idari hizmetler için düşünülmektedir. Geçtiğimiz yıl Develi İlçemize bir Meslek Yüksek Okulu açmıştık. Bu okulumuza bu sene 60 öğrenci alıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE OLAN GÜZEL ŞEYLER KAYSERİ'DE DE OLUYOR"

Rektör Prof. Dr. Utaş'tan sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Develi Seyrani Ziraat Fakültesi binasının 3 sene önce kendisinin katılımı ile temelinin atıldığını ve açılışı için geldiğinde binalardaki yazıları okurken o günkü söylediklerinin aklına geldiğini söyledi. Seyrani Ziraat Kampüsü'nün ilerleyen yıllarda daha da büyüyeceğini kaydeden Bakan Gül, her gelişlerinde kampüsün büyüdüğünü gördükçe heyecanlarını gizleyemeyeceklerini söyledi. AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bugüne Kayseri'deki çalışmalar hakkında hatırlatmalarda bulunan Bakan Gül, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:

"Çok şükür, 3-4 sene içerisinde Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor. Türkiye'de olan güzel şeyler Kayseri'de de oluyor. Görüyorsunuz gezdiğiniz köyleri kasabaları ve ilçeleri, hep hizmet yağıyor. Gezdiğiniz yerlerin önceki halleri ile şimdiki hallerini karşılaştırıyorsunuzdur. Çalışmalarımız anlatmakla bitmez. Daha öncelerde halkımız iç çekişmelerden dolayı çok hizmetten mahrum kalmış. Ama şimdi biz, istikrarlı ve kararlıca çalışıyoruz. Bunlar hepimizin özlediği Türkiye için istenen çalışmalar. Birazda Kayseri'deki yaptığımız çalışmalardan bahsedecek olursak, Yamula Barajı, Ankara-Kayseri Karayolu arasının duble yol olması, Erkilet Havaalanı. Kayseri Havaalanı'nda günlük 10 uçak inip kalkıyor. Dış hatlar uçakları gelip gidiyor. Yeni terminal binası ile inşallah daha da iyi olacak. İnşallah üniversitemize yapılan hayırsever yardımları ile Kayserimiz, Çukurova'dan sonra ikinci Çukurova olacak. Daha sayamadığımız bir çok hizmetimiz, Ankara'dan, Kayseri'den, valiliğimizden ve belediyelerimizden sürdürülüyor. Herkes bir yerde biraraya geldiğinde eğleniyor ama biz biraraya geldiğimizde 'Eğitime, emniyete veya şehre ne gibi katkımız olur' diye onun kavgasını yapıyoruz. Bu açtığımız fakültelerden mezun olacak olan öğrencilerimiz, illaki mezun oldukları işi yapacaklar diye bir şey yok. İsteyen istediğini yapabilir. Buradan mezun olacaklar, ister ziraat mühendisliği yapın, ister aklınıza yatan işi, ne isterseniz. Yarın ileriki günlerde gelecek ve bize diyecekler ki, 'Develi Seyrani Ziraat Fakültesi artık bir üniversite olabilecek kadar büyük. Orayı ayrı bir üniversite yapın'. Nasıl ki bir halı fabrikası Develi'ye bir katkı sağladıysa, burası da Develi için büyük bir katkı olacak. Hepimiz vaktimizi boşa geçirdik, ama bundan sonra gece gündüz çalışacağız."

Bakan gül ve beraberindekiler, Seyrani Ziraat Fakültesi'nin açılış töreninin ardından Fakülte binasını gezerek bilgi aldı. Bakan Gül ve beraberindekiler son olarak, Kayserili hayırsever işadamının annesi ve babasının anısına yaptırdığı Keziban İbrahim Kocatürk Kız Yurdu'nun açılış törenini yaparak Develi'den ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title