Haberler

Kayseri: Bakan Başesgioğlu, Dadaloğlu Şenlikleri'ne Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, vatandaşların sadece devletin şefkatine muhtaç olacağı, kula muhtaç olmayacağı bir sosyal devlet anlayışını Türkiye'nin bütün birimlerinde hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bakan Başesgioğlu, Kayseri'nin Tomarza İlçesi'ne bağlı Dadaloğlu Beldesi'nde düzenlenen 18. Ulusal 8. Uluslararası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne katıldı. Bakan Başesgioğlu burada yaptığı konuşmada, bir milletin dünya milletleri içerisinde saygın olabilmesi için tarihi birikime, geçmişten gelen zenginliklere sahip olması gerektiğini kaydetti. Türk milletinin bu konuda zengin bir millet olduğunu ifade eden Bakan Başesgioğlu, bu zenginliklerin ve tarihi kültürün gelecek nesillere aktarılması konusunun önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye'de 2002 yılından bu yana siyasi ve ekonomik istikrarın sağlandığını, hükümet olarak ülkedeki herkesi bu ülkenin vatandaşı olmanın onuruna ulaştıracak, medeniyetin sunduğu bütün imkanları ayağına getirecek bir hizmet anlayışını devam ettirmek istediklerini söyleyen Başesgioğlu, hayata geçirdikleri KÖYDES ile 2007 yılı sonunda Türkiye'de suyu ve yolu olmayan köy kalmayacağını kaydetti. Enflasyonu indirme konusunda son 30 yılın en başarılı noktasının yakalandığını belirten Başesgioğlu, şunları söyledi:

''Borç stoklarının çözülmesi konusunda ekonomimizin büyük bir performans gösterdiğini, iyi bir noktaya geldiğini görüyoruz. Ekonomi politikalarıyla beraber sosyal politikaları da yürütüyoruz. Geçtiğimiz yasama yılında çıkardığımız Sosyal Güvenlik Reformu, bu alanda atmış olduğumuz en önemli adımlardan biridir. Bu reform, devlet olarak vatandaşımızın hastalığında, yaşlılığında ve yoksulluğunda sosyal devletin gereklerini yerine getirmeyi taahhüt eden en önemli sosyal projedir. 2007 yılından itibaren yürürlüğe girecek bu projeyle artık sağlık ve emeklilik alanında, yoksullukla mücadele konusunda daha iyi neticeler alacağız. Vatandaşlarımızın sadece devletimizin şefkatine muhtaç olacağı, kula muhtaç olmayacağı bir sosyal devlet anlayışını Türkiye'nin bütün birimlerinde hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda önemli bir reformu en azından yasal platformuyla hayata geçirdik'' dedi.

Halkın kendilerine verdiği yetkinin kıymetini çok iyi bildiklerini, ülkede sağlanmış olan siyasi istikrarın, ülkenin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun idraki içinde bulunduklarını belirten Başesgioğlu, bunun bozulmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Türkiye'de sağlanmış olan ekonomik ve siyasi istikrarın bazılarını rahatsız ettiğini dile getiren Başesgioğlu, şunları kaydetti:

''Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, bu coğrafyada Türk milletinden başka bir millet ayakta kalamazdı. Devletine, ülkesinin geleceğine güvenen insanlar olarak bu zor coğrafyada ayakta kalmanın mücadelesini yüzyıllardır beraber verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Ülkemiz için en önemli hususlardan biri de milli birlik ve beraberliğimizdir. Geçmişte milli birlik ve beraberliğimize kastetmek isteyenler oldu. Bu ülkeyi doğusuyla batısıyla ayrıştırmak isteyenler oldu. Ama hiçbirisi hain emellerine muvaffak olamadı. Bu konuda Türk milletine yöneltilecek her türlü hareketi, başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere milletimizin evlatları, en sert şekilde cezalandıracaktır.''

Türkiye'nin istikrarlı şekilde hedeflenen noktaya emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Başesgioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Ancak bu demek değildir ki, 'Hiçbir sorunumuz yok, her taraf tozpembe'. Hayır. Sorunlarımızı hiç çekinmeden sizlerle paylaşıyoruz. Dünyadaki gidişattan kaynaklanan, bizi de etkileyen özellikle ekonomik alanlarda çeşitli sorunlar var. Yıllardır üzerinde çalıştığımız yapısal hale gelmiş sorunlarımız var. İşsizlik, istihdam gibi. Şundan emin olun; Türkiye bu potansiyeli ve gücüyle saymış olduğum ve burada sayamadığım birçok problemi aşacak güçtedir. Yeter ki birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım.''

Kayseri Valisi Osman Güneş de, ''Bir milleti millet yapan, asırlar boyu ayakta kalmasını sağlayan kültürdür, inançtır, gelenekleridir. Türk milleti olarak asırlardır ayakta kalmışsak, bizi yok etmeye çalışanlara karşı direnebilmişsek, bunu geleneklerimize, kültürümüze borçluyuz'' diye konuştu.

Şenliklerde konuşmaların ardından sahne alan Aşık İmami, okuduğu "Köyün İmamı" isimli ağıtla Bakan Başeskioğlu ve diğer katılımcıları gülme krizine soktu. Etkinlikler çerçevesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve mahalli sanatçılar konser verdi, halk aşıkları atıştı. Bakan Başesgioğlu, belde girişindeki Dadaloğlu Anıtı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliklere, Kayseri Valisi Osman Güneş, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Duru, Niyazi Özcan, Adem Baştürk, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, DYP İl Başkanı Mustafa Eraslan, CHP İl Başkanı Mustafa Aslan, BBP İl Başkanı İsmail Topuz, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Eroğlu ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title