Haberler

Kayseri Bağevinde Basılan 12 Zanlıdan İlginç Savunma C-12 Koğuş Buluşması

Bağevinde basılan 12 zanlıdan ilginç savunma C-12 koğuş buluşmasıKayseri'de FETÖPYD soruşturması kapsamında tutuklanıp, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan ve örgütsel faaliyetlerini bağevlerinde oturma adı altında sürdürdükleri iddia edilen 12 şüpheliden bazıları Biz, cezaevinde...

Bağevinde basılan 12 zanlıdan ilginç savunma C-12 koğuş buluşması

Kayseri'de FETÖPYD soruşturması kapsamında tutuklanıp, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan ve örgütsel faaliyetlerini bağevlerinde oturma adı altında sürdürdükleri iddia edilen 12 şüpheliden bazıları Biz, cezaevinde C-12 koğuşunda kalıyorduk. O nedenle dışarda cezaevi günlerini anmak için buluşuyoruzifadesi verdi. Bazı zanlılarda Cezaevi dahil bizi baskılayıp, bir arada tutmak isteyen abiler yüzünden toplanıyoruz dediler.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin 4 gün önce, merkez Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi'nde eski belediye çalışanı Ö.F'nin bağ evinde FETÖ üyelerinin her hafta toplantı yaptığı bilgisi üzerine 10 şüpheli tek tek yakalandı. Kimlik ve UYAP kayıtlarında yapılan kontrollerde,10 zanlının tamamının daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanıp yargılandığı, ceza alıp bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldukları saptanırken, şüphelilerin sorgusu sürerken, bu kişilerle irtibatlı oldukları belirlenen meslekten ihraç öğretmen A.V. ve eski itfaiyeci T.B ile birlikte sayı 12'ye yükseldi. A.V. ve T.B.'nin de diğer şüpheliler gibi FETÖPDY soruşturmaları kapsamında tutuklandığı, cezaevinde bir süre kaldıktan sonra tahliye oldukları belirlendi.

C-12 KOĞUŞU BULUŞMASI

Gözaltına alınan 5'i öğretmen, 2'si işadamı,1'i memur, 1'i işçi, 1'i esnaf ve 2 eski belediyeci çalışan Ö.F.'nin Emniyet Müdürlüğündeki sorgularında, hüküm giydikleri cezaları İstinaf Mahkemesine taşıdıkları o nedenle dışarda olduklarını belirterek Biz, Nevşehir Kapalı Cezaevi C-12 koğuşunda FETÖPYD terör örgütü üyeliğinden belirli sürelerde yattık. O nedenle aramızda koğuş arkadaşlığı oluştu. Cezaevinden çıktıktan sonra zaman zaman bir araya gelip, yemek yiyip, sohbet ediyoruz. Örgütsel bir faaliyetimiz yok. ifadesi verdi. Ancak, gözaltındaki 2 zanlı ise, C-12 koğuşunda kaldığımız süreçte de örgütün üst düzey yöneticilerinin ülke dışına çıktıklarını, bizlerin demirparmaklıkların ardında yattığımızı söylediğimizde abi konumundaki M.A, (Ahiretinizi mahvetmek mi istiyorsunuz. Böyle konuşmayın) diye bizi baskılıyordu. Cezaevinden çıktıktan sonra da yaptıkları toplantılara katılmaya zorluyorlardışeklinde yazılı beyanda bulundu

ZANLILARIN GİZLEDİKLERİ TELEFONLARDA BY LOCK KALINTILARI BULUNDU

FETÖPYD terör örgütü üyesi olmaktan cezaevinde yatan ve aldıkları hükümler onanmaya gönderilen zanlılardan 3'nün daha önce kullanmadıkları cep telefonlarında yapılan incelemede By Lock kalıntıları bulundu.

FETÖ soruşturması kapsamında 4 gün önce gözaltına alınan 12 kişi sorgularının tamamlanmasının ardından Kayseri Emniyet Müdürlüğünde sağlık kontrolü için Adli Tabipliğe, buradaki işlemlerinin ardından da Kayseri Adliyesine geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. 12 şüphelinin bu kez nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine FETÖPYD adına örgütsel faaliyetleri sürdürdükleri gerekçesiyle çıkarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title