Haberler

Kayseri 14 Yaşındaki Artun Mehmetçik İçin Robot Kol Geliştirdi Hd

14 yaşındaki Artun Mehmetçik için "Robot Kol" geliştirdiTÜBİTAK tarafından 12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri finaline katılan 14 yaşındaki Artun Özsoy, askerlerin bombalı düzeneklerde şehit olmasından etkilenerek, askerlerin şehit olmaması için bombalı düzeneklere robotik kol ile...

14 yaşındaki Artun Mehmetçik için "Robot Kol" geliştirdi

TÜBİTAK tarafından 12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri finaline katılan 14 yaşındaki Artun Özsoy, askerlerin bombalı düzeneklerde şehit olmasından etkilenerek, askerlerin şehit olmaması için bombalı düzeneklere robotik kol ile müdahale edebilen ve sadece 400 TL maliyete yapılan fonksiyonel robotik kol geliştirdi.

TÜBİTAK tarafından 12.Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri finali Kayseri'de yapıldı. 160 projenin yer aldığı sergide en dikkat çeken proje ise 14 yaşındaki İzmir Uğur Okulları Gaziemir Kampusu 8.sınıf öğrencilerinden Artun Özsoy'un Mehmetçik için hazırladığı robot kol projesi oldu. 2 tip sensör ve 5 motorun yer aldığı fonksiyonel robotik kol projesi hakkında bilgi veren proje sahibi dahi öğrenci " Başlangıçta robotun altında tekerlek olmadığı süreçte projemi kimyasal sanayi alanlarında ve ağır iş şartlarda çalışanlar için tasarlamıştım. Daha sonra altına tekerlek ekleyerek Türkiye'nin sınır dışı ve sınır içi yürüttüğü operasyonlarda askerlerin kurulu tuzakların uzaktan imha edebilmesi, olası bombaya uzaktan müdahele yapabilmesi için, altına tekerlek ekledim. Bu tasarım belirli bir süreç halinde idi. Yaptığımız geliştirmeler ile son haline getirdim. Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede tasarımı ve yapımı tamamladım. Projenin yapma sebebim izlediğim haberlerde askerlerimize yönelik terör örgütlerinin yapılan bombalı tuzaklarda şehit olması oldu. Burada kullanan kişinin güvenli bölgede kalarak robotik kol sayesinde bombaya robotun müdahale etmesini sağladık. Robot kol, kapıyı açabilir ve bomba imhasını yapabilir" dedi.

" PROJENIN TOPLAM MALİYETİ 400 TL"

Proje öğretmeni Barış Bağcı ise yaptığı açıklamada " Projemiz mobil kol projesidir. Sabit olarak tasarladığımız projeyi geliştirdik. Başlangıçta kimyasal deneylerde kullanılmasını tasarlamışken, yaptığımız geliştirme yöntemi ile Afrin'deki operasyonlar nedeniyle ekleme bir yürüteç ve uzaktan kontrol sistemi yükledik. Bu geliştirme ile askerimiz kapı arkaları başta olmak üzere çeşitli yerlere tuzaklanan bombayı robot kol sayesinde bulabilecek ve etkisi hale getirebilecektir. Ürün toplam 400 TL'ye mal oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziemir Kayseri İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title