Haberler

Kaymakçı Pando Son Yolculuğuna Uğurlandı

TEDAVİ gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul'un en eski esnaflarından, 'Kaymakçı Pando Amca' diye bilinen Pandelli Şestakof (92) son yolculuğuna uğurlandı.

TEDAVİ gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul'un en eski esnaflarından, ' Kaymakçı Pando Amca' diye bilinen Pandelli Şestakof (92) son yolculuğuna uğurlandı. Feriköy Bulgar Ortodoks Mezarlığı'nda düzenlenen törende konuşan 54 yıllık eşi Yuanna Şestakof, "Çok uzun süre esnaflık yaptı. İstanbul'un en eski esnaflarından biriydi. Herkesten, müşterilerimizden çok saygı ve sevgi gördü" dedi.

Kaymakçı Pando'nun işletmecisi Pandelli Şestakof, geçen pazartesi günü tedavi gördüğü Balıklı Rum Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Şestakof için bugün Feriköy'deki Bulgar Ortodoks Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri Kaymakçı Pando'nun  eşi Yuanna Şestakof  ve oğulları Sotir ve Hıristo Şestakof ile diğer aile üyeleri kabul etti. Şestakof ailesinin yanı sıra törene Kaymakçı Pando'nun yakınları, sevenleri, Bulgar cemaatinin üyeleri ve Beşiktaş Çarşısı'nın esnafı katıldı.

54 YILLIK EŞİNİ ANLATTI

Törende basın mensuplarına açıklama yapan eşi Yuanna Şestakof, "54 sene birlikte bir hayatımız oldu. Tek kötü günümüz olmadı. Zaman zaman maddi sorunlarımız da oldu ama birbirimizi hiç kırmadık. Bu da büyük bir başarıdır. Çok iyi bir insandı, çok efendiydi ve çok iyi kalbi vardı. Çok uzun süre esnaflık yaptı. İstanbul'un en eski esnaflarından biriydi. Herkesten, müşterilerimizden çok saygı ve sevgi gördü" dedi.

PANDO AMCA'NIN ATATÜRK İLE ANISI

Eşinin küçüklüğünde Atatürk ile olan bir anısını gazetecilerle paylaşan Yuanna Şestakof, "Atatürk'ü Dolmabahçe Sarayı'nda  çok küçükken gördü. Dolmabahçe Sarayı'na süt ve yoğurt götürmeye gidiyorlardı. Orada tesadüfen görmüş ama Atatürk olduğunu bilmiyormuş. Atatürk yanına çağırmış; 'kimsin sen' demiş. O da yanına gitmeden korkmuş ve oradan kaçmış. Tabii Atatürk'ü çok seviyordu. Aile olarak da biz Atatürkçüyüz, onu çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

İSMAİL ÜNAL: BEŞİKTAŞ'IN KİMLİĞİYDİ

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal "Kendisini çok yakından tanırım. Bizim, üniversite yıllarında cebimizde 3 kuruş olduğunda Kaymakçı Pando'ya gidip kahvaltı yaptığımız, yemeğimizi yediğimiz yerdi. Beşiktaş köftecisi, Beşiktaş turşucusu, Kaymakçı Pando Beşiktaş'ın sembol isimleriydi. Sevgili Pando'da hepimiz için önemliydi. Kendisi Beşiktaş için kimliktir. Çok özel bir adamdı" diye konuştu.

"ÇOCUKLUĞUMUZ ONUN KAYMAKLARIYLA GEÇTİ"

Cenazeye katılanlardan  Fevzi Çakmak ise 20 yıl Kaymakçı Pando'da çalıştığını belirterek,  'ustam' dediği Şestakof için "Biz Erzincanlıyız. Bizim oranın insanları ustanın yanında çok çalıştı. Yanında kaymak yapıyorduk, tereyağ çıkarıyorduk. Kahvaltı işi yapıyorduk. Kahvaltının öncüsü ustamızdı. Ustamız bir tarihti, mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu. Kaymakçı Pando'nun müdavimlerinden Nejat Zorlu da "Kaymakçı Pando abimizin ölümünü üzüntüyle öğrendik. Çocukluğumuz ve gençlimizde onun kaymaklarıyla büyüdük" dedi.

KAYMAKÇI DÜKKANINI 1895 YILINDA DEDESİ AÇMIŞTI

1895 yılında dedesinin açtığı kaymak dükkanını işleten Şestakof, Beşiktaş'ın en eski esnafından biri olarak tanınıyordu. Yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle Pandelli Şestakof'un pazartesi akşam saatlerinde yaşamını yitirmişti.

fotoğraflı - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaş İstanbul Kaymakçı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title