Haberler

Kaymakam Yücel "Çocuklarımız Bize Millettimizin Emanetidir"

Güncelleme:

Karşıyaka'daki okulların kantin ve yemekhane işletmecileri ile bir araya gelen Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel "Okullardaki çocuklarımız milletimizin bize emanetidir" dedi.

Türkiye'de ilk olarak 6 yıl önce kurulan ''Kantin ve Hijyen Denetim Komisyonu'' nun 6. Çalışma yılı başlangıcı nedeni ile Karşıyaka Zübeyde Hanım İlkokulu Toplantı Salonunda 60 yakın okul kantin ve yemekhane işletmecisi ile bir araya gelen Kaymakam Yücel, öğrencilerin sağlığını çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi. "Okullardaki çocuklarımız milletimizin bize emanetidir. Bu bağlamda onların sağlıklı ürün tüketmeleri sağlıklı yetişmelerini sağlayacaktır. 6 yıl önce Karşıyaka'mızda başlayan bu çalışma Milli Eğitim ve Tarım Bakanlığımızın marifeti ile ülke sathına yayılmış bulunmaktadır. Sizler ve çalışanlarınızın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine yardımcı olacağınıza inanıyorum. Kaldı ki İlçe Milli Eğitim, Karşıyaka Belediyesi, İlçe Tarım, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kantinciler Odası temsilcilerinden oluşan Kantin ve Hijyen Denetim Komisyonumuz başarılı çalışmalar yapmış, eğitim öğretim yılının sonunda denetimde koşullara uyanlar ödüllendirilmişlerdir.

OKULLARIN İÇİ DE DIŞI DA KONTROL ALTINDA

Geçen yıl ''Kantin ve Hijyen Denetim Komisyonu'' okullarımızın içini en ince ayrıntısı ile denetledi. Okullarla doğrudan irtibatlı olan alan da denetlendi. Bu yıl okullarla irtibatlı alan genişleterek denetlenecek."
İlçe Milli Eğitim Kantin ve Hijyen Denetim Komisyonu'ndan sorumlu şube müdürü Mehtap Gemici geçen yılki çalışmaların bir değerlendirmesini yaparak şöyle konuştu. "Amacımız 5 farklı kurumun bir ekip oluşturarak tüm okulların kantin ve yemekhane işletmelerinde sağlıklı ve hijyen eğitim ortamı oluşturmaktır. Ülkemizin geleceğinin iyi olabilmesi çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli iyi yetişmesiyle orantılı. Biz bu amaçla onlara hizmet veren bir ekibin parçalarıyız ve başarımız işimizi doğru, mevzuatlara uygun yapmamıza bağlı. Kantinlerimiz herhangi bir büfe değil, eğitim kurumu içinde hizmet kitlesi çocuklarımız olan özel işletmeler. İşimizi bu bilinçle yapmalıyız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karşıyaka Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title