Haberler

Kaymakam Taşdan, Besi Osb'de İncelemelerde Bulundu

AMASYA(AA) – Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Besi OSB yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştiren Taşdan, ardından sanayi bölgesindeki işletmelerde incelemelerde bulundu. Taşdan, daha sonra, deneme üretimlerine başlayan Ekur Et Entegre Tesislerini ziyaret ederek İşletme Müdürü Ergün Coşkun'dan bilgiler aldı.

Taşdan, yaptığı açıklamada, Suluova Besi OSB'nin Türkiye'de hayata geçirilen örnek besi bölgesi olduğunu söyledi.

Suluova Besi OSB'nin 90 hektar alana ve 10 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olduğunu belirten Taşdan, "Toplam 39 besi ve 11 sanayi parseli mevcut olup, bugüne kadar parsellerin tamamı yatırımcılara tahsis edilmiştir. Sanayi bölgemizde sevindirici yatırımlar var. Ekur Et Entegre Tesisleri deneme kesimlerine başladı. Bu tesisler besicilikle geçinen Suluova ve dolayısıyla Amasya'yı çok destekleyecek önemli ve büyük bir yatırım ve projedir. İlçemiz besiciliğinin orta vadede iki katına çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca ilçemizin ekonomik canlılığı ve istihdam sayısı artacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suluova Amasya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title