Haberler

Kaymakam Sayar'dan öğretmen ve öğrencilere mektup

Van'ın Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesi nedeniyle zamanlarını evde geçiren öğretmen ve öğrencilere mektup yazdı.

Van'ın Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesi nedeniyle zamanlarını evde geçiren öğretmen ve öğrencilere mektup yazdı.

Kaymakam Sayar, öğretmenler için kaleme aldığı mektubunda tüm dünyaya yayılan koronavirüsten dolayı Türkiye'de bir takım tedbirlerin alındığını anımsattı.

Eğitim öğretime ara verme ve uzaktan eğitime geçme zaruretinin doğduğunu ifade eden Sayar, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Devam eden bu sürecin çok sevdiğiniz öğrencilerinizden uzak kalmanıza neden olmakta. Umuyorum ki alınan tedbirler ve vatandaşlarımızın tedbirlere riayetleriyle bu süreci hızlı bir şekilde atlatacağız. Değerli öğretmenim, eğitim ve öğretime tekrar başladığımızda sizleri sağlıklı bir şekilde aramızda görmeyi arzuluyoruz. Lütfen kendi sağlığınıza ve çevrenizde bulunanların sağlığına dikkat ediniz. Toplumun yol göstericisi, rehberi ve inşasını sağlayan sizlerin, bu sürecin hızlı ve etkili atlatılabilmesi için desteğinize ihtiyacımız olacak. Bu süreçte lütfen Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyelerini uygulayarak çevrenizde sizlere bakarak davranış geliştiren kişilere yol gösteriniz. Çevrenizde bulunan ve alınan tedbirlere özen göstermediğini gördüğünüz kişileri lütfen kullanabileceğiniz en güzel ifadelerle uyarınız."

Sayar, öğrencilere gönderdiği mektubunda ise tüm öğrencilerin uzaktan eğitime katılmasını istedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında öğrencilerin yetkililerin uyarılarına uymaları gerekiğini vurgulayan Sayar, şunları kaydetti:

"Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde ve bizim ülkemizde koronavirüs adında yeni bir virüs salgın haline geldi. Ne yazık ki bu virüs özellikle yaşlılarımız için tehlike arz ediyor. Lütfen dedeni, nineni ve varsa birlikte yaşadığınız yaşı ileri büyüklerini evde kalmaları konusunda uyar. Devletimiz virüsten korunmak için tedbirlerini aldı. Ancak bu konuda çok hızlı başarılı olunabilmesi için hepimize görev düşüyor. Bunun için senin de desteğine ihtiyacımız var. Lütfen günde birkaç defa ellerini ve yüzünü sabunlu su ile güzelce yıka. Eğer etrafında el yüz temizliğine dikkat etmeyen birilerini görürsen lütfen onları da uyar. Ayrıca kalabalık ortamlarda bulunmamak ve mümkün olduğunca az temas koronavirüs ile mücadele etmek için çok önemli."

Sayar'ın mektubuna videoyla yanıt veren öğrenciler de tedbirlere uyduklarını, uzatan eğitime de katıldıklarını belirterek teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Gürpınar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title