Haberler

Kaymakam Safitürk'ün Katledilmesine Tepki

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Derik Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün PKK'lı teröristlerce katledilmesi, Mardin'deki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerce kınandı.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Derik Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün PKK'lı teröristlerce katledilmesi, Mardin'deki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerce kınandı.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

"Hüsrana uğrayacaklar"

Terör örgütünün bölge halkından karşılık bulamadığı için halka karşı hırçınlaşmaya başladığını ifade eden Akgül, "Derik Kaymakamımız halk tarafından sevilen, kendisine verilen belediye başkanlığı görevini de en iyi şekilde yürüten ve kısa bir sürede her iki hizmet kurumunu da halkla kaynaştırmayı başarmış bir isimdi." dedi.

"Bölge üzerinde toplum mühendisliği yürütenler, bölge halkının devleti ile kaynaşmasını, kaybolan güven ortamının yeniden tesis edilmesini hazmedemeyenler hüsrana uğrayacaktır." diyen Akgül, saldırıyı kınadığını aktardı.

Akgül, Kaymakam Safitürk'ün şehit ve mekanının da cennet olduğunu vurgulayarak, teröristlerin hem bu dünyada hem de ahirette en ağır hesaba çekileceğini bildirdi.

"Kaymakama yönelik saldırının hiçbir izahı olamaz"

Mardin Dostluk, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Genel Sekreteri Muhammed Arasan, insanlık dışı saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

"PKK, kendisine destek azaldığı için, halkın desteğini kaybettiği için bu tür eylemlere yöneliyor. Kaymakama yönelik saldırının hiçbir izahı olamaz, bu bir vahşettir. " ifadelerini kullanan Arasan, bu saldırıların PKK'yı tamamen bitireceğini dile getirdi.

Arasan, gerek sivillere gerekse güvenlik güçleri ve yöneticilere yönelik saldırıların PKK'nın vahşiliğini, zalimliğini ortaya koyduğunu kaydederek, şiddeti telin ettiklerini aktardı.

Halkın PKK'nın gerçek yüzünü gördüğüne işaret eden Arasan, Safitürk'e Allah'tan rahmet dilediklerini, bir daha bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini bildirdi.

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, saldırıyı lanetlediklerini ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

Terör örgütünün bu ve benzer saldırılarla ne kadar aciz olduğunu gösterdiğini dile getiren Kandemir, el ele omuz omuza verilmesi gerektiğine işaret etti.

"Saldırı milletimizin iradesine yapılmıştır"

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Derik Kaymakamına düzenlenen alçak terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

"Saldırı Derik Kaymakamımız şahsında, milletimizin iradesine yapılmıştır." diyen Çankırı, şunları dile getirdi:

"Kısa süre önce Derik Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Safitürk, devletimizin sıcak yüzünü ve onlara kucak açan yaklaşımını halkımızla buluşturmuş, belediyelerimizin yerel anlamda halka hizmet için var olduğunu hızla uyguladığı politikalarla vatandaşlarımıza hissettirmiştir. Bu durum hain teröristleri ve onların alçak işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu nedenle, şu an yaşadığımız acı ve üzüntülerimizin üstesinden gelecek, terörü içimizden söküp atacak olan tek yol birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek her şeyden kaçınmaktır. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odakların, hain saldırılarla birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi asla bozamayacaklarına inancım tamdır."

"Saldırılar tam manasıyla hainliktir"

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Safitürk'ün şehit olmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Dündar, "Bugüne kadar vatan uğruna neyimiz varsa hepsini çekinmeden verdik. Şimdi de bir avuç dışarıdan yönetilen çapulcu bölgemizi iç karışıklığa sürüklemeye, huzurumuzu bozmaya kalkışıyor. Ne devletimiz ne de yüce milletimiz buna asla izin vermeyecektir." şeklinde konuştu.

Terör örgütünün hain saldırılarını şiddetle kınadıklarını anlatan Dündar, "İnsanların canlarına kastederek geride gözü yaşlı ana, baba, eş, dost bırakarak yapılan saldırılar tam manasıyla hainliktir. Halkımız bu odaklara gereken cevabı elbette verecektir, veriyor da. Terörü yapan, teröre destek veren kim olursa olsun bilsin ki bir gün kendileri de bunun mağduriyetini yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Mahmut Duyan, ilçenin mülki amirine yönelik saldırıyı kınadığını kaydetti.

Saldırının araştırılmasını istediklerini dile getiren Duyan, bu saldırıların son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Mardin Derik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title