Haberler

Kaymakam Numan Hatipoğlu Açıklaması

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ortaöğretim için Tavşanlı'ya 2 yeni öğrenci yurdu daha kazandıracaklarını söyledi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ortaöğretim için Tavşanlı'ya 2 yeni öğrenci yurdu daha kazandıracaklarını söyledi.

Kaymakam Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, "Tavşanlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak müracaatta bulunduğumuz 2 yurt projemiz vardı. Bu projelerin kabul edildiğini büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle ilçemize oldukça iyi bir rakam tahsis edilecek. Hem önümüzde ki süreçte Anadolu İmam Hatip Lisesi hem de Fen Lisesi öğrenci yurtlarının problemini çözmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Hatipoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın eşi vefat eden kadınlar için başlattığı maaş ödeme projesinden yararlanmak için Vakfa başvuruda bulunan 73 dul kadının durumlarının incelendiğini ve 31 dul bayana maaş ödeneceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın eşi vefat eden kadınlar için başlattığı maaş ödeme projesi kapsamında ilçede herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve eşi vefat eden kadınlara önümüzdeki Nisan ayından itibaren 250 lira maaş ödemesinde bulunulacağına dikkat çeken Kaymakam Hatipoğlu, bu haktan yararlanmak isteyen kadınların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapması gerektiğini bildirdi.

Kaymakam Hatipoğlu, "Geçen haftalarda başlamış olan eşi vefat etmiş bayanlara yönelik hükümetimizce aile ve sosyal politikalar bakanlığınca geliştirilmiş olan proje kapsamında biz de ilçe olarak çalışmalara başladık. Bu kapsamda 73 müracaat oldu bunlardan 31'i kabul 42'si ise gelir düzeyi yüksek olduğu için uygun görmedik. Ocak ayı içerisinde başlamış olan gelir testi için yaklaşık 2550 müracaat oldu. Bunlarla ilgili gelir testi yapılarak sosyal Güvenlik kurumuna irtikalleri sağlandı" diye konuştu.

BAŞVURU İÇİN NELER GEREKİYOR?

"Adres kayıt sisteminde ikametgahının Tavşanlı ilçe sınırları içinde olması. Nüfus kayıtlarında resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması. İmam nikahlı yaşayanlar ve imam nikahlı eşi ölenler kapsam dışındadır. Eşinden veya kendisinden hiçbir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmaması ve sosyal güvencesinin olmaması. (SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, 2022'den ölüm, yetim, sakatlık, özürlülük maaşı almıyor olması.3294 sayılı kanun kapsamında muhtaç durumda olmak."

(İÖ-EFE-

29.03.2012 20: 57: 05

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Numan Hatipoğlu Tavşanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title