Haberler

Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Zirvesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Borçların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamındaki taksit ve peşin ödemeler için son tarihin 31 Mayıs olduğunu belirterek, "Bu hafta sonu bütün vergi daireleri açık. Sabah 09.00'da daire açılıyor, akşam tahsilat bitene kadar." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Borçların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamındaki taksit ve peşin ödemeler için son tarihin 31 Mayıs olduğunu belirterek, "Bu hafta sonu bütün vergi daireleri açık. Sabah 09.00'da daire açılıyor, akşam tahsilat bitene kadar." dedi.

Ağbal, Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele ve Gelir İdaresinde İdari Kapasitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi kapsamında The Green Park Otel'de düzenlenen "Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Zirvesi"nde konuştu.

Geçen yıl yürürlüğe giren borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenleme hakkında bilgi veren Ağbal, kanun kapsamında başvuruda bulunan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Ağbal, "Birinci taksitini ödeyen veya ödemeyen bütün vatandaşlarımızın mayıs ayı içinde geriye kalan taksit ya da peşin ödemesini mutlaka yapması gerekiyor. Herhangi bir şekilde bu ay içinde ödemenin yapılmaması halinde yeniden yapılandırmanın sağladığı bütün imkanlar ortadan kalkıyor, borç ve faizler eski tutarına geliyor." diye konuştu.

Taksitlerini aksatan mükelleflerin ev ve iş yerlerine 2 milyon mektup gönderildiğini anlatan Ağbal, cep telefonu olan vatandaşların da mesajla uyarıldıklarını kaydetti.

"Bilerek borcunu ödemeyenin üzerine gideceğiz"

Ödemeler konusunda 31 Mayıs'ın son tarih olduğunu hatırlatan Ağbal, Bakanlar Kurulunun süreyi uzatma yetkisi bulunmadığının altını çizdi.

Vatandaşların ödemelerini hangi kurumlara yapacaklarına ilişkin de bilgi veren Ağbal, "7 gün, 24 saat hizmetinizdeyiz. İster gündüz ister gece. Ne zaman ödemek isterseniz bütün ödeme kanalları açık. Herhangi bir bankaya gidip borcunuzu doğrudan ödeme imkanınız var. Vergi dairelerine nakden ödeme imkanı var. Bu hafta sonu bütün vergi daireleri açık. Sabah 09.00'da daire açılıyor, akşam tahsilat bitene kadar." ifadelerini kullandı.

Ağbal, 31 Mayıs'ta da gün sonuna kadar hem vergi dairelerine hem de bankalara ödeme yapılabileceğine işaret ederek, ödemelerin son güne bırakılmaması tavsiyesinde bulundu.

Mükelleflerden çoğunun borçlarını zamanında ödediklerini vurgulayan Ağbal, şöyle konuştu:

"Gerçekten ödeme güçlüğü yaşadığı için borcunu ödemeyen mükelleflerimiz başımızın üstünde. Zor durumda olan vatandaşlarımıza her zaman elimizi uzatacağız, ona yardımcı olacağız. 1 Haziran'dan sonra bakacağız borcunu ödemesi için manisi yok, parası da var, imkanı da devlet bu kadar imkanlar sunmasına rağmen borcunu ödemiyorsa, o zaman kimse kusura bakmasın borcunu ödemeyen vatandaşın üzerine elektronik haciz dahil gideceğiz." diye konuştu.

Kayıt dışı ekonomi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ağbal, bu konuda 14 yıl öncesine göre daha iyi noktaya gelindiğini dile getirdi. Ağbal, kayıt dışı istihdamda 20 puana yakın azalma yaşandığını belirterek, "Kayıtlı ekonominin büyümesi, vergi adaleti ve sosyal adaletin daha fazla gelişmesini sağlar." dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Ekonomi

Naci Ağbal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title