Haberler

Kayıt Dışı Akaryakıt Satan Dağıtım Şirketlere Karşı Önlem Alınacak

Güncelleme:

Kendi bayi ağını kurup bu bayilerde 80 kuruşa kadar indirimli kayıt dışı akaryakıt satan dağıtım şirketlerini işaret eden PÜİS, EPDK'dan önlem almasını isteyecek.

Dolar kurundaki hareketlilik, benzin ve motorinde baş döndüren bir fiyat değişikliğine yol açıyor. Benzinin 6 TL'ye dayanması sektörde kayıtdışı ya da kaçak akaryakıt satışlarını yeniden gündeme getirdi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'e son dönemde devletin milyonlarca liralık vergi kaybına yol açan ve sektörde "büyük tezgâh" olarak nitelendirilen kaçakçılık yöntemini anlattı.

"80 KURUŞA KADAR İNDİRİMLİ AKARYAKIT SATILIYOR"

Okumuş, gerçek patronu belli olmayan, "şu ya da bu kişi"nin sahibi olarak göründüğü görece küçük dağıtım şirketlerine işaret ederek, "Bunlar, kendi bayi ağını kuruyor. Bu bayilerde, kayıtdışı akaryakıt satılıyor" dedi. Okumuş, "Doğu'da da var, Karadeniz'de de var. Bu bayiler, yerine göre 50-60 kuruş, yerine göre 80 kuruşa kadar indirimli akaryakıt satıyor" diye konuştu.

"HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANIYOR"

Bu dağıtım şirketlerinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) piyasaya sunulan akaryakıtın takibini sağlayan "otomasyon sistemi"ne de müdahale ettiğini vurgulayan Okumuş, "Bu şirketler, bayi satışlarını sıfırlıyor ya da sıfıra yakın bir düzeye çekiyor. Üzerinde oynanmış veriler, EPDK'ya iletiliyor. Sıfır satış, sıfır KDV ve ÖTV'yi gündeme getiriyor. Aradaki milyonlarca fark bu dağıtım şirketinin haksız kazancı oluyor" dedi.

"EPDK'YA ANLATACAĞIZ"

Bu durumun hepsinin kanıtlı olduğunu kaydeden Okumuş, "Hafta başında konuyu EPDK'ya taşıyacağız. Başkan ve kurul üyeleri ile görüşeceğiz" diye konuştu.

"FİYAT HAREKETLERİ DEVAM EDEBİLİR"

Dolar kuru ve ham petrol fiyatlarının arttığını, bu hareketin benzin ve motorine "otomatik fiyatlandırma" ile doğrudan yansıdığını söyleyen Okumuş, bu hareketliliğin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Habertürk Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title