Haberler

Kayısının Don Olayından Zarar Görmesi -Saadet Partisi İl Başkanı Asitürk: 'Sigorta Şirketlerinin Değil, Çiftçinin Menfaati Düşünülmeli'

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, kayısının don olayından zarar görmesi ile ilgili olarak 'Sigorta şirketlerinin değil, çiftçinin menfaati düşünülmeli' dedi.

Asiltürk, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ı ziyaret etti.

Malatya'da kayısının büyük bir kısmını don vurduğunu, büyük bir afet yaşandığını dile getiren Asiltürk,hükümetin, bir an önce bu duruma çare bulması gerektiğini kaydetti.

Asiltürk, şöyle konuştu:

'Bu konuda hükümetimizin çiftçilerimizin sesinin duymasını ve sosyal devlet olgusunun gerekliliğini yapmasını talep ediyoruz. Çiftçilerimiz mağdur olmuş durumda. Malatya'da birçok insan sadece kayısıyla geçiniyor. Bugüne kadar hiçbir muhalefet partisinin mecliste verdiği önerge kabul edilmiş değil. Bizler AKP Malatya Milletvekillerinin acilen meclise önerge vermelerini talep ediyoruz. Çiftçilerin borçlarının 1 yıl ertelenmesini, zarar gören çiftçilerimize zararlarının ödenmesini istiyoruz. 2090 sayılı kanunu uygulama düşüncesi güzeldi. Ancak çiftçilerimiz sürekli mağdur edildi. Sanki bu uygulamayla 18 sigorta şirketinin kazanması istendi. Sigorta şirketlerinin değil, çiftçilerin menfaatinin düşünülmesi gerekiyor.'

Bayram Polatbaş ise son yıllarda Malatya'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli destek olduğunu belirterek, 'Bugün Malatya'nın ekmeği olan ve 1 milyon insanı ilgilendiren Malatya kayısısı yok olmuştur. Biz şimdiye kadar yardımımızı esirgemedik. Malatyalı çiftçiler olarak bugün sıkıntımıza el uzatmasını istiyoruz' diye konuştu.

(YSM-ZVR-NÖZ) - MALATYA

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title