Haberler

Kayısı Semineri Düzenlendi

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Tarafından, Kayısıda Kükürtleme, Kayısının Kurutulması ve Kurutmanın Önemi Konusunda Bir Seminer Verildi.

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından, kayısıda kükürtleme, kayısının kurutulması ve kurutmanın önemi konusunda bir seminer verildi.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Eğitim Salonu'nda verilen seminere çiftçi ve kükürtleme danışmanları katıldı. Ziraat Mühendisi Kadir Öztürk'ün slayt gösterimiyle verdiği seminerde, kayısıda kükürtleme işlemi sırasında çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kayısıda kükürtleme işlemi yapılırken çiftçilerimizin çok dikkat etmeleri gerekiyor. 2 bin PPM'nin üzerinde kükürt olmamalıdır. Çünkü, kükürt fazlalığı kayısının ihracatını etkiliyor. Bunun yanında kayısının hasat döneminde de çiftçilerimiz ürünü alırken dikkat etmeli. Kükürtleme ve kayısıların kurutulması, hijyen ve kurutma ortamının özellikleri ile ideal kurutma yöntemleri ürünün kaliteli olarak piyasa sürülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Kurutulmuş kayısıların depolanması da ürünün kalitesi açısında önemli" şeklinde konuştu.

(FD-OÇ-Y) 12.06.2008 17:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title