Haberler

Kayısı İhracatı Düştü, Döviz Girdisi Arttı

Malatya'da Kayısı İhracatının Düşmesine Rağmen, Ülkeye Giren Dövizin Arttığı Bildirildi.

Malatya'da kayısı ihracatının düşmesine rağmen, ülkeye giren dövizin arttığı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Geyik'den edinilen bilgiye göre, 1 Ağustos 2007 ile 31 Mayıs 2008 tarihleri arasında 94 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılarak 260 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. 1 Ağustos 2006 ile 31 Mayıs 2007 tarihleri arasında ise 96 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp 183 milyon dolar döviz girdisi sağlanmıştı.

Bu arada, geçen mayıs ayında 5 bin ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilip 17 milyon dolar, geçen yılın mayıs ayında ise yine 5 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılarak 11 milyon dolar döviz girdisi sağlandı.

Kayısı ihracat miktarı azalırken döviz girdisinin artmasının, 2007 yılının Mayıs ayında kuru kayısının tonunun 2 bin 250 dolar, geçen mayıs ayında ise 3 bin 280 dolardan ihraç edilmesinden kaynaklandığı vurgulandı.

Öte yandan, başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere toplam 83 ülkeye kuru kayısı ihracatının gerçekleştirildiği kaydedildi.

(NA-OÇ-GS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title