Haberler

Kayıp Rum Çocuğunun Türkiye'de Olduğu İddia Edildi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Yayınlanan Gazetelerden Politis'in "Kayıp Hakkında Yakıcı Belge" Başlığıyla Bugün Manşetten Verdiği ve 1974'te Öldüğü Söylenen Ancak Kayıp Listesinde Bulunan 5 Yaşındaki Bir Kıbrıslı Rum Çocuğun, Aslında Tedavi İçin Türkiye'ye Götürüldüğünü, Bu Durumun da Türk Ordusunun Bir Belgesiyle Kanıtlandığını İddia Ettiği Haberi, Bu Akşam Rum Televizyonlarındaki Ana Haber Bült...

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan gazetelerden Politis'in "Kayıp Hakkında Yakıcı Belge" başlığıyla bugün manşetten verdiği ve 1974'te öldüğü söylenen ancak kayıp listesinde bulunan 5 yaşındaki bir Kıbrıslı Rum çocuğun, aslında tedavi için Türkiye'ye götürüldüğünü, bu durumun da Türk ordusunun bir belgesiyle kanıtlandığını iddia ettiği haberi, bu akşam Rum televizyonlarındaki ana haber bülteninin birinci haberi oldu.

Rum gazetesi Politis'in geniş şekilde yer verdiği haberinde, 1974'teki Barış Harekatı sırasında "Palekitro" (Balıkesir) köyünde ikamet eden ve o dönemde 5 yaşında olduğu belirtilen Kıbrıslı Rum Hristakis Yeorgiu'nun, 17 Ağustos 1974 tarihinde yaralanması sonucunda "Dikomo" (Dikmen) köyündeki hastaneye kaldırıldığını, ancak burada öldüğünün söylendiğini yazdı. Gazete, söz konusu Rum ailenin daha sonra Güney Kıbrıs'a gittiğini ve burada çeşitli kaynaklardan oğullarının ölmediğini ve tedavi için Türkiye'ye götürüldüğünü öğrendiklerini iddia etti. Gazete ayrıca, kayıplar listesinde olan Hristakis konusunun, 20 Ocak 1975 tarihinde Rum Yönetimi Eski Başkanı Galfkos Klerides ve 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş arasında Ledra Palace'ta yapılan görüşmede gündeme geldiğini ve Denktaş'ın konuyu araştırarak, Klerides'e çocuğun Ankara'da hastanede olduğu ve ailesine iade edileceği bilgisini ilettiğini de ileri sürdü. Gazete, Rum çocuğun ailesinin Klerides ile temaslarında, Klerides'in kendilerine beklemelerini söylediğini, ancak çocuğun izinin kaybolduğunu ve bu konuda ilk kez yazılı bir belge ele geçirildiğini vurgulayarak söz konusu belgenin kupürüne de yer verdi.

Gazete, 26 Mart 1975 tarihli Ankara'daki "Özel Harp Dairesi Başkanlığı'na "Orkinos Cemreliği" tarafından gönderilen bir mektupta, Hristakis adlı çocuğun Ağustos 1975 sonunda (gazete, mektuptaki tarihin yanlış yazılmış olabileceğini, çünkü Hristakis'in 1974 Ağustos'unda yaralandığını ifade ediyor) önce Adana, ardından da Ankara'ya tedavi için götürüldüğünün yer aldığını iddia etti.

Gazete, Hristakis'in annesi ile yapılan söyleşisine ve oğlu hakkında bilgi sahibi olanların kendisine ulaşması çağrısına da yer verirken, söz konusu belgenin Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'nin üçüncü üyesi Chritopher Girod'a da iletildiğini vurguladı.

(MG-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title