Haberler

    Kayıp Hafızasını İsveç'te Arıyor

    61 yaşındaki ABD'li Boatwright, geçen şubatta uyandı ve İsveççe konuşmaya başladı. Geçici Küresel Amnezi teşhisi konan ABD'linin İsveçli eski sevgilisi...

    - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 28 Şubat'ta bir motel odasında baygın bir halde bulunan ve uyandığında hafızasını yitirdiği anlaşılan Michael Boatwright, geçmişinin peşine düştü. Eski bir İngilizce öğretmeni olan Boatwright, uyandığında bir ABD'li gibi değil de İsveçli gibi uyandı. İngilizce konuşamayan ve sadece İsveççe konuşan adamın hikayesi basında yer alınca İsveç'teki eski sevgilisi Ewa Espling devreye girdi. Onu İsveç'e davet etti. Doktorlar da ikilinin her ne kadar en son 30 yıl önce görüşseler de, Boatwright'ın eski kız arkadaşı sayesinde geçmişini hatırlayabileceğini belirtti.

    İsveç'e gitti

    CNN'ye konuşan 61 yaşındaki Boatwright, "Uyandırıldığımda kendi yüzümü bile hatırlamıyordum. Artık normal hayatıma geri dönmek istiyorum, ama hala hiçbir şey hatırlamıyorum. 1980'lerde İsveç'te çalışmışım. Belki buralarda bir şeyler hatırlarım diye geldim" dedi. Eski sevgilisi Espling ise, "Şu günlerde ona en çok benim faydam dokunur diye düşündüm. Sadece İsveççe konuşabiliyor. Geçmişini hatırlatmaya çalışıyorum" dedi.

    Boatwright'ın hikayesini haberlerden gören diğer yakınları da devreye girdi. O, İsveç'te geçmişini hatırlamaya çalışırken bir yandan da arkadaşları Boatwright'ın ailesine ulaşmaya çalışıyor. ABD polisi de şubat ayında başından ne geçtiğini tespit etmekle uğraşıyor. Boatwright, şubat ayında uyandırıldığında kendisini Johan Ek adıyla bir İsveçli olarak tanıttı. Ancak pasaportu ve kimliklerinden adının Michael Boatwright olduğu görüldü. Doktorlar kendisine mart ayında 'Geçici Küresel Amnezi' adlı ender bir hafıza rahatsızlığı teşhisi koydu. Fiziksel veya duygusal travma sonucu ortaya çıktığı düşünülen bu hastalığın özellikleri hafıza kaybı, ani ve planlanmamış bir yolculuk, olası yeni bir kimliğe bürünme olarak biliniyor.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Kaliforniya 28 Şubat İsveç Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title