Haberler

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı Krizine Çin de Dahil Oldu: ABD ve Batılı Ülkeler Çifte Standart Tutumu Sergiliyor

Güncelleme:

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinde "Kaşıkçı vakası Washington'un insan haklarına yönelik tutumunu test ediyor" başlığıyla yayımlanan başyazıda ABD ve Batılı ülkeler, Suudi gazeteci Kaşıkçı vakasına yönelik çifte standartlı bir tutum içinde olduğu gerekçesiyle eleştirildi.

ABD, SUUDİLERİ CEZALANDIRACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan tarafından öldürülmesinin teyit edilmesi durumunda Riyad yönetimini şiddetle cezalandırma sözü verdiği ancak bu ülkeye yönelik silah satışını durdurmayı desteklemediği hatırlatılarak, "Kriz diplomatik arenada insan hakları konularının nasıl konumlandırıldığını gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı Krizine Çin de Dahil Oldu: ABD ve Batılı Ülkeler Çifte Standart Tutumu SergiliyorÇin Devlet Başkanı Şi Cinping

''SUUDİ ARABİSTAN'IN BU DEFA KENDİSİNİ SAVUNMASI ZOR''

Bununla beraber Batılı ülkelerin, Batılı olmayan ülkelere karşı farklı vesilelerle değişik seviyelerde insan hakları diplomasisi yürüttüğüne işaret edilen başyazıda, Suudi Arabistan'ın bu defa kendisini savunmasının zor olduğu vurgulandı.

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı Krizine Çin de Dahil Oldu: ABD ve Batılı Ülkeler Çifte Standart Tutumu SergiliyorABD Başkanı Donald Trump

Riyad yönetiminin Kaşıkçı vakasında ödeyeceği bedelin, Trump yönetiminin jeopolitik hesaplamalar ve ABD'nin ticari çıkarlarına göre konuya yaklaşımına bağlı olduğu vurgulandı.

Cemal Kaşıkçı

''İNGİLTERE, SUUDİ ARABİSTAN KONUSUNDA AZ TEPKİLİ''

İngiltere'nin başını çektiği Batılı ülkelerin, eski Rus ajanı Sergey Skripal'in zehirlenmesi vakasının ardından Rus diplomatları sınırdışı ederek Rusya'ya karşı hemen harekete geçmesine rağmen, Suudi Arabistan konusunda daha az tepkili olduğuna işaret edildi.

Batı kamuoyunun Suudi Arabistan'a karşı daha öfkeli olduğu ve hızlıca eş zamanlı boykotlar yaptığı hatırlatılarak, "Ancak bunun aksine Batılı hükümetlerden daha az kınama geldi. Hiçbir ülke Suudi Arabistan'ı cezalandırmaya ön ayak olmuyor. Kaşıkçı vakası, Batı'nın insan hakları diplomasisi için çifte hatta daha fazla standardının olduğunu gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Suudi Arabistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title