Haberler

Kayıp Askerin Annesinden Kürtçe Ağıt

Hakkari'nin Yüksekova İlçesindeki Hain Saldırı Sırasında Kayıp Olduğu Bildirilen 8 Askerden Biri Olan Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de Yaşayan Annesi Fatma Yüce, Oğlunun Ardından Kürtçe Ağıtlar Yakarak, Yetkililerden Oğlunun Bulunmasını İstedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırı sırasında kayıp olduğu bildirilen 8 askerden biri olan Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan annesi Fatma Yüce, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yakarak, yetkililerden oğlunun bulunmasını istedi.

Babası 5 yaşında iken öldüğü için öksüz büyüyen ve 5 kardeşli ailenin en büyük erkek evladı olan Piyade Er Ramazan Yüce'nin Mersin'de oturan annesi Fatma Yüce (45), oğlunun kayıp olduğu haberini bugün askeri yetkililerden öğrendikten sonra adeta yıkıldı. Türkçe bilmediği için Kürtçe ağıtlar yakarak oğlunun bulunmasını isteyen acılı anne, "Benim varım yoğum, evimin direği o. Ben onu babasız büyüttüm, üzerine titredim. Yetkililerden tek istediğim oğlumun bulunması" dedi. Oğluyla en son bayramda telefonla

görüştüğünü söyleyen ve tezkeresine 1 ay kaldığını belirten Fatma Yüce, bir ara evladının acısına dayanamayarak fenalık geçirip yere yığıldı. Acılı anneyi, yakınları yüzüne su serperek kendine getirirken, kayıp erin dayısı Kadri Yüce de, yeğeninin bulunması istedi. Kadri Yüce, "Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Yetkili kurumların bir şekilde devreye girerek, evladımızı sağ salim bulmasını istiyoruz" dedi.

(HK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title