Haberler

Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Hayat Bulacak

Türkiye'de "Kültürel Hakların Desteklenmesi ve Yayın Programlarına Destek Hibe Programı" Çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Diyarbakır'da Yayın Yapan Gün Tv Tarafından Desteklenen 'Diyarbakır Yöresinde El Sanatları Proje'sinin Tanıtımı Yapıldı. Proje Kapsamında, Yok Olma Tehlikesi Altında Bulunan Diyarbakır El Sanatlarını Konu Edinen 12 Bölümlük Bir Televizyon Programı Hazırlanacak, Programın Yayı...

Türkiye'de "Kültürel Hakların Desteklenmesi ve Yayın Programlarına Destek Hibe Programı" çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV tarafından desteklenen 'Diyarbakır Yöresinde El Sanatları Proje'sinin tanıtımı yapıldı. Proje kapsamında, yok olma tehlikesi altında bulunan Diyarbakır el sanatlarını konu edinen 12 bölümlük bir televizyon programı hazırlanacak, programın yayın dili ise Kürtçe olacak.

Projenin tanıtımı Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Derviş Günay Kompleksi'nde yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ortaklığıyla yürütülecek olan projenin tanıtım toplantısına Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Ticaret Odası Başkan Vekili Burhan Sümer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Gün TV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Zafer Gür, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Proje tanıtım toplantısında konuşan Av. Zafer Gür, Diyarbakır'da geleneksel el sanatlarını gün yüzüne çıkarıp bölge insanıyla buluşturmayı esas aldıklarını, bunun için ise Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi ve Kürtçe alt yazılarla televizyon programı hazırlayacaklarını söyledi. Proje Koordinatörü Mehmet Şirin Hatman, proje kapsamında bakırcılık, telkari ve hasır kuyumculuğu, ipekçilik, taş işlemeciliği, taşbaskı, iğne ve tel kırma oya, tespihçilik, puşicilik, çömlekçilik ile birlikte birçok el sanatının da tanıtılacağını açıkladı.

Gün TV'yi yaptığı projeden dolayı kutlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Burhan Sümer, bu tür projelerin bölge ekonomisine de nitelik olarak katkı sağlayacağını kaydetti.

Sümer, dilin Kürtçe olması nedeniyle programın okur yazar olmayan bölge kadınları üzerindeki etkisinin çok daha verimli olacağını savundu. Projenin bir diğer ortaklarından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği adına konuşan Alican Ebedinoğlu ise, el sanatlarına yıllarca ev sahipliğini yapan Diyarbakır'ın, bugün tekrar aynı konuma gelmesi gerektiğini belirtti.

Tanıtım toplantısı, verilen kokteyl ile sona erdi.

(ME-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title