Haberler

Kaybolduktan 3 Gün Sonra Bulunan Kadın: Yanıma Ayı ve Kurt Geldi

Güncelleme:

Erzurum'da kaybolduktan 3 gün sonra yaylada bitkin halde bulunan 2 çocuk annesi Pınar Unus'un "Kuşburnu yiyerek hayatta kaldım. Ayı ve kurt yanıma kadar geldi bana bir şey yapmadı" dediği ortaya çıktı.

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar Mahallesi'nde kaybolduktan 3 gün sonra yaylada bitkin halde bulunan 2 çocuk annesi Pınar Unus (34) hastanede tedavi altına alındı. Pınar Unus'un ağabeyi Azir Urçar, "Kuşburnu yiyerek ayakta kalabilmiş. 'Ayı ve kurt yanıma kadar geldi bana bir şey yapmadı' dedi. Çok korktuğu için günlerce uyuyamamış" diye konuştu.

OĞLUNDAN ÇANTASINI GETİRMESİNİ İSTEDİ

Merkez Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde yaşayan Pınar Unus, hafta sonu çocuklarıyla birlikte ailesinin yaşadığı Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar köyüne gitti. Pınar Unus, geçen 16 Eylül'de saat 13.00 sıralarında oğlu ile birlikte annesi Engin Urçar'ın yanına gitmek için kayınpederi Müdahir Unus'un evinden ayrıldı. Annesinin evinin önüne geldiğinde Pınar Unus, oğlundan kayınpederinin evinde unuttuğu çantasını getirmesini istedi.

TÜM KÖY SEFERBER OLDU

Çantayı alıp anneannesinin evine dönen çocuk, annesini burada bulamadı. Köy içerisinde uzun süre Pınar Unus'u arayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen kadının bulunması için tüm köylüler seferber oldu. Evler, samanlıklar, ahırlar, dağlık arazi, otlak ve sulak alanların didik didik aranmasına rağmen kadına ulaşılamadı. İz takip köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda ekipler, drone desteğiyle arazideki çalışmalarını sürdürdü. Pınar Unus, kaybolduktan 3 gün sonra köye 8-10 kilometre uzaklıkta Kıblepınarları mevkiinde komşuları tarafından bitkin halde bulundu.

"KUŞBURNU YİYEREK AYAKTA KALMIŞ"

Pınar Unus'un bulunması yakınları ve köy halkını sevinç gözyaşlarına boğdu. Kardeşinin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyleyen Aziz Urçar, "Hastanede kontrol amaçlı tutuluyor, ciddi bir durumu yok. Çok bunaldığı için nefes almak amaçlı yürümeye başladığını söyledi. Belli bir süre yürüdükten sonra yolunu şaşırmış. Sürekli bir yön bulmak için yürümüş. Her yerde kuşburnu varmış. Bunları yiyerek ayakta kalabilmiş. 'Ayı ve kurt yanıma kadar geldi bana baktılar ama bir şey yapmadı' dedi. Çok korktuğu için günlerce uyuyamamış. Bir ağacın altında oturup dinlenmiş. Kardeşimize kavuştuk çok mutluyuz" diye konuştu.

KAYINPEDERİ YEMEK VERDİ

Gelinin bulunduğu akşam büyükbaş hayvanını kesen kayınpederi Müdahir Unus, kavurma ve pilav pişirip köylülere dağıttı. Köy camisinin minaresinden anons ile meydana komşularını toplayan Unus, yaklaşık bin kişiye yemek ikram etti. Jandarmaya, AFAD'a, belediyeye, komşularına çok teşekkür eden Müdahir Unus, "Herkes gelinimi bulmak için seferber oldu. Dağlar toprak oldu, biz de kalbur olduk aradık bulduk. Çok mutluyuz. Ben de o mutluluğu yaşamak için ahırdan tosunumu çıkardım komşulara ziyafet için kestim. Herkes bize hakkını helal etsin. Çünkü emeği çok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (44)

Vatandaş:

İyiki insan hayvanına denk gelmemiş yoksa hiç bulunamazdı

52
0
yanıtYanıtla
GEVEZE:

çok yerinde bir yorum gerçekten. teşekkürler

yanıt9
yanıt0
sssss:

isin icinde bir bit yenigi var

14
18
yanıtYanıtla
adalet:

Yeni seçilen Meksika Devlet Başkanı Obrador dün Büyük Okyanus kıyısındaki Huatulco''dan başkente gitmeye çalışırken uçakta bekleyen yüzlerce yolcudan biriydi. Reuters''a göre Obrador, niçin başkanlık uçağına binmeyeceğini açıklarken ''Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım'' dedi. Bizim İslamcı geçinen AK Parti iktidarı bundan ders alsın. . . . Bizimkiler saltanat yaşıyo milletin parasıyla. . . .

yanıt14
yanıt10
ttttt:

kesinlikle sana katılıyorum. . . . . dış güçlerin işi olabülebülür. . . . hatta trump yaptırmıştır. . . . belkide merkhel. . veya kimyoung. . . belkide kimyoncu halil. . . manyakmısın kardeşim öldürmeyen rabbim öldürmemiş. . . illlaha ölmesimi lazımdı. . . .

yanıt14
yanıt7
Emekli48:

Kadın psikolojik rahatsız diye yazıyor. Hâlâ insanlıktan uzak olanlar utanılacak yorumlar yazıyor. Ne denilir ki; Allah sizin başınıza böyle rahatsızlık vermesin.

29
2
yanıtYanıtla
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

geçmiş olsun düşünün ayı kurt bile savunmasız insana birşey yapmıyor ya pis nefisli bir insan görünümlü şerefsiz denk gelse ne yapardı demekki bazı insan görünümlü aşağıların aşağısı yaratıklar var her gün okuyup görüyoruz haberlerde

27
1
yanıtYanıtla
Hilmi:

Bulunması çok güzel olmuş , saglığı yerinde, ayrıca kayınperede alkış bu arada. . .

25
0
yanıtYanıtla
Gül:

Ne kadar sacma yalan. Kadin bir süre ortadan kayib olmak icin neden aramis yoksa kendi memleketinde beklecek bir yerde o da annesinin evinin önünde "kayip" oluyormusda kurtlar ayilar birsey yapmiyormusada. Birseyi örtbaz icin uydurdugu hikaye.

7
13
yanıtYanıtla
GEVLİDAM:

Haber her zaman olduğu gibi aktarılmıyor, kadın benim köylüm ve psikolojik rahatsız yani ne yaptığını nereye gittiğini bilmiyor. Zaten bulunduğu yer köye yürüme mesafesinde fakat yönünü tayin edemediği için bir türlü gelememiş. Yorum yaparken Allah rızası için biraz insaflı olun

yanıt15
yanıt1
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title